Talán nincs is olyan szülő, aki ne gondolta volna végig, mi minden lehetne egyszer majd a gyermekéből.  A naptári év végéhez közeledve a 8. osztályos tanulók egyre közelebb kerülnek, ahhoz az időponthoz, amikor dönteniük kell, melyik iskolában folytatják tanulmányaikat az általános iskola befejezése után. Ez az időszak a tanulónak és szülőnek egyaránt kihívást jelent.

Iskolánk minden évben igyekszik segítséget nyújtani a tanulóknak és szüleiknek, hogy minél több információ kerüljön birtokukba. Az előző tanévben a jelenlegi 8. osztályosok kihelyezett pályaorientációs foglalkozáson, Pályaválasztási Kiállításon, és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által Budapesten rendezett Szakma Sztár Fesztiválon vettek részt. Ebben a tanévben a diákoknak üzemlátogatást az Audi Akadémián, szüleiknek pedig november 19-én pályaválasztási szülői értekezletet szerveztünk.

A szülői értekezletre szakembereket is meghívtunk. Kovalcsik-Simon Adrienn, a Komárom-Esztergom Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának munka- és pályatanácsadója, valamint Steindl Balázs pályaválasztási tanácsadó, a Komárom-Esztergom megyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársa hasznos ötletekkel, tanácsokkal látták el a szülőket.

Kihangsúlyozták annak fontosságát, hogy a tanulók olyan iskolát, szakmát válasszanak, amelyek érdeklődésüknek, képességeinek megfelelnek.

A tájékoztató során a szülők megismerhették az ösztöndíjas és hiányszakmákat megyénkben és a szomszédos megyékben, a munkaerőpiac igényeit, valamint bemutatásra kerültek azok az internetes oldalak, amelyek széleskörű információval segítik a továbbtanulókat.

Az est során a KEMKIK és a KEMKHMK képviselői mellet, Baksa Zoltánné a Kisbéri Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója is tisztelettét tette, és ismertette a gimnázium iránt érdeklődő tanulók lehetőségeit.

A meghívottaknak megköszönjük a színes és hasznos tájékoztatást. A családoknak nem maradt más hátra az információk birtokában, mint nagy körültekintéssel megválasztani a helyes irányt, azt a pályát, ami egy sikeres jövőt biztosíthat gyermeküknek.

 

Mór Mária, osztályfőnök