Régi hagyomány, hogy mielőtt a nyolcadik osztály ünneplőbe öltözne, könnyes szemekkel, meghatódottan elbúcsúzna iskolánktól és elballagna, vicces ruhában, poénos szövegekkel is búcsút int.

100 101

A tanév utolsó péntekén igencsak furcsa ruházatban jelentek meg végzőseink. Egy-egy pillanatra úgy éreztük nem az iskolában, hanem egy bölcsödében vagyunk. A rendhagyó „ünnepi” műsoron  sajátos humorral idézték Petőfit és büszkeséggel harsogták a következő sorokat:

"Ilyenek voltunk, vadak és jók,

bűnösök közt is ártatlanok."

A produkció a kicsik arcára is mosolyt csalogatott. Képekben így zajlott a - diákok körében oly közkedvelt  -  „bolond ballagás”:

102 103

Este végzőseink szerenáddal búcsúztak tanáraiktól. A dalok komolyan szóltak, őszintének tűntek.

11 12

A tantestület cserébe vendégül látta a diákokat.

13 14

Aztán jöttek az emlékek… Emese néni, aki első osztálytól írni, olvasni, számolni és „kézműveskedni” tanította a gyerekeket, felolvasta az egykor elhangzott aranyköpéseket. A gyerekek hellyel-közzel ismerték csak fel egykori mondataikat, de a felolvasáson mindenki egységesen jókat nevetett.

15 16

Marika néni, a felsős osztályfőnök, aki az összes kamaszkori csínytevést türelemmel viselte, már egy kicsit fáradtan, de még mindig szeretettel és kitartóan szervezte az estét.

17 18

Ezután pedig jött a „revans”.  A végzősök dolgozatot írattak volt tanáraikkal. Néhány mondatos jellemzésből fel kellett ismerni az osztály egy-egy tanulóját. A feladatát minden dolgozatíró komolyan vette: nem puskázott, nem lesett szomszédjáról, a felmérők kiosztásánál pedig senki sem reklamált. :) A legjobb eredményt Anikó néni, az énektanárnő érte el. Örült is neki, ahogy az a képen látható…

19