Tanulóink rajzai megjelentek a 2021-es "Deutscher Kalender"-ben. A nemzetiségi és nyelvi munkaközösség gondozásában készültek a munkák, melyek a gyermekek iskolai élményeit illusztrálják. Gratulálunk! Nagyon ügyesek vagytok!

 

Intézményünket, pedagógusainkat régóta jellemzi a folyamatos megújulás, a modernizáció. Az utóbbi idők legnagyobb innovációja egyértelműen az EFOP-3.2.3-17-2017-0008 „Digitális környezet a köznevelésben” pályázat, melynek keretében a rendhagyó szombati munkanapon „Digitális innovációs napot” tartottunk. A felsős diákok kiscsoportos foglalkozásokon vettek részt, melyet - robotprogramozást tanuló - társaik vezettek. A gyerekek érdeklődéssel hallgatták az országos robotprogramozó versenyről szóló beszámolókat, a robotok működését bemutató nagyon színvonalas prezentációkat. Mindenkit elvarázsoltak a „parancsszóra” működő szerkezetek, a 3D nyomtató látványos működése és az általa készített logikai játékok. A programot koordinálta és a tanulókat felkészítette Székely Márton tanár úr, aki a tanulókat robotikára oktatja iskolánkban.

 
 
 

A XI. Robotprogramozó Országos Csapatversenyen iskolánkat a II. kategóriában képviselő Szabó Péter, az online versenyen 2. helyezést ért el. A rengeteg készüléssel és tanulással nagyvárosok iskoláinak csapatait utasította maga mögé.
Az I. kategóriában versenyző Ősz Liza, Molnár Dávid és Egri Bence alkotta csapat – Varga Ádám betegség miatt hiányzott – 9. helyezést ért el.
A III. kategóriában volt diákjaink, Tóth Ádám és Ábrahám Dávid 6. helyezést értek el.

 

 
Minden versenyzőnek köszönjük a felkészülést és az elvégzett, eredményes munkát. Gratulálunk az eredményekhez! A csapatok felkészítője Székely Márton tanár úr volt.

A legkorszerűbb oktatási eszközök alkalmazására már az alsó tagozatosok is nagyon fogékonyak. A digitális innovációs nap keretében az 1-2. osztályosok padlórobotokkal dolgoztak. Matematika és magyar gyakorlófeladatokat oldottak meg, és persze feladataik a karácsonyhoz is kapcsolódtak. A kisdiákok nagyon ügyesen programozták a "katicákat", hogy az általuk kijelölt útvonalon haladjanak. A 3-4. osztályosok a digitális történetmesélésben merültek el. A feldolgozott meséket először LEGO elemek segítségével vizualizálták, majd digitális képregény formájában tableteken is megjelenítették. A foglalkozásokat az alsó tagozaton tanító pedagógusok vezették.

 
 
 
 
 

Iskolánk részt vesz a „Digitális környezet a köznevelésben” elnevezésű EFOP-3.2.3-17-00008 azonosítószámú pályázatban. Ennek, továbbá más sikeres projekteknek, valamint adományoknak köszönhetően intézményünk jól felszerelt informatikai eszközökkel. Minden korosztály számára rendelkezünk különféle robotokkal, van padló robotunk, LEGO robotunk és 3D nyomtatónk is. A korszerű informatika oktatás részének tartjuk, hogy tanulóinkat biztonságban tudjuk az online térben. Ezt a célunkat segítette az az internetbiztonsági programunk, melyet a 6-8. osztályos diákoknak tartottunk. A tanulók kiscsoportokban vettek részt az interaktív programon. Kisfilmeket néztek az online zaklatásról, és minden esetben közösen fogalmazták meg a tanulságot. Online teszttel mérhették veszélyeztetettségük mértékét, és szavazógépes teszttel bizonyíthatták tudásukat a témában. A teszteken legjobb eredményt elérők oklevélben és könyvjutalomban részesültek. Mindenki igazolólapot kapott a részvételről.