Iskolánkban az NKA támogatásával két rendhagyó énekórán vehettek részt a felső tagozatos diákok. Az elsőt Temesi Berci Artisjus díjas basszusgitáros és Tornóczki Ferenc zenetanár vezette. A tanórán bemutatták a könnyűzene főbb korszakait, és a magukkal hozott hangszereket. Természetesen meg is szólaltatták azokat. Az énekórákon tanult népdalokból is játszottak dallamokat, valamint modern zenei alapokkal áthangszerelve is bemutatták azokat.

 

A második rendhagyó órán Garami Gábor, közkedvelt rádiósműsorvezető (ClassFM), dobos és DJ, valamint Kovács Bálint és Garami Balázs „FUNKY-MONKEY” foglalkozását élvezhették a tanulók. Az előadók a zenei ismeretek interaktív átadása során sok élményt szereztek a diákoknak. A foglalkozás csúcspontja az volt, amikor iskolánk tanulói ülhettek a hangszerekhez és egy alkalmi zenekart alkotva zenéltek is társaiknak.

 

A rendhagyó énekórák igazán élvezetesek, hiánypótlóak voltak. Tanároknak és diákoknak egyaránt nagyon tetszettek. Nem csoda, hogy tanulóink autogramért és közös szelfiért sorakoztak a végén.