Az idei tanévben - rendhagyó módon - egy magyar városban kezdtük nyelvi tanulmányutunkat. Sopron, a hűség városa kiváló lehetőséget nyújtott a történelmi, földrajzi és kulturális lehetőségek mellett a német nyelv gyakorlására, hiszen mindenhol kétnyelvű feliratok jelezték a német nyelvterület közelségét.

A célállomás elérése előtt még Kapuvár mellett megálltunk tízórainkat elfogyasztani.

Sopronba érkezvén, először a Lőverekbe mentünk, hogy felsétálhassunk a Károly-kilátóba. Utunk a Boszorkány meseösvény mellett vezetett. Az érdekes, játékos állomások annyira elvonták a figyelmünket az emelkedőről, hogy egyáltalán nem tűnt megerőltetőnek a hegymenet.

Az élményparkhoz és a mezitlábas tanösvényhez érve mindenki megrohamozta a játékokat, hogy maradék energiáját is bevethesse.

A Károly-kilátó látványa mindenkit magával ragadott, akárcsak a pazar panoráma.

 

Még a csodálatos erdei levegőben elfogyasztottuk az ebédre csomagolt szendvicseket.

Délutáni első állomásunk a Mini Vármegye Makettpark volt. Ennek különlegességét az adja, hogy az egykori vármegye nevezetes épületeit mutatja be, melyek közül ma már több külföldön található.

A „mini nevezetességek” után célba vettük az eredetieket is. Legalábbis, amelyek Sopronban találhatóak. Egy belvárosi séta következett, amelyet természetesen a Tűztoronnyal kezdtünk. A toronyból feltérképeztük a nevezetességeket, aztán sorban felkerestük őket.

 

A római kortól kezdődően fellelhető nevezetességek megtekintése után egy képet a legmodernebb időkből származó SOPRON feliratnál is készítettünk.

Talán a legjobban várt program ezután következett: a bobozás.

A szállás elfoglalása után kellően megéheztünk, jól esett a meleg vacsora.

Az esti kisvonatozás során még egyszer átfogó képet kaptunk a városról.

A Tűztorony esti fényeivel kívánunk mindenkinek jó éjszakát!