Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdetett 2018-ban is az óvodások, általános iskolások és középiskolások részére. A felmenő rendszerű pályázatra az iskolások a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldhettek be alkotásokat.

A versenyzők színes ceruzákkal, zsírkrétákkal, számítógépes grafikákkal és versekkel, mesékkel kelthették életre a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát.

Az ünnepélyes díjátadó ünnepségén Csekéné dr. Laczkó Melinda tűzoltó  alezredes hivatalvezető asszony köszöntötte a nyertes rajzok alkotóit és az őket felkészítő tanárokat, kísérőket. Bemutatta a bíráló bizottság tagjait: Csizmadia Sándor tűzoltó őrnagyot, Csurilla Judit és Határvölgyi Csilla rajzpedagógusokat.

Ezt követően Kelkó Balázs tűzoltó alezredes átadta az ajándékcsomagokat és okleveleket a versenyen helyezést elért kisdiákoknak.

A díjátadó végén a nyerteseknek lehetősége volt magukra ölteni a tűzoltók ruháját, felszerelésüket közelről is megnézhették. Az érdekes  bemutatót éles riasztás hangja szakította félbe, így a résztvevő gyerekek élesben is láthatták a tűzoltók kivonulását a laktanyából.

A díjátadáson az olyan nagyvárosok, mint Tatabánya, Komárom  vagy Oroszlány mellett egyedüli falusi iskolaként 5 alkalommal is elhangzott iskolánk neve. Az első helyezettek munkái automatikusan részt vesznek az országos versenyben is. Gratulálunk a nyerteseknek!

Plakát kategória 6-10 éves korosztály:

1. helyezett: Egri Noel    2. osztály

2. helyezett Láng Jázmin 2. osztály

 

Szabadkézi rajz kategóriában a 11-14 éves korosztály:

1. helyezett: Babusák Darina  6. osztály

2. helyezett: Iván Boglárka     6. osztály

Különdíj: Babusák Roland

 A díjkiosztóról Egri Noel édesanyja tájékoztatta iskolánkat. Köszönjük!

Immár nyolcadik alkalommal rendezett versmondó versenyt a Közelebb Egymáshoz Alapítvány, melynek idén helyszínt a császári református templom adott.  A verseny kétévente kerül megrendezésre az 1760. május 11-én született Pálóczi Horváth Ádám, korának jeles írója, költője tiszteletére.

Az eseményre a térség tizenöt településéről 50 irodalomkedvelő fiatal érkezett, hogy négy korosztályban mérje össze előadói tudását. A közel két órás előadáson a versenyzők olyan szabadon választott verseket adtak elő, melyek nem szerepeltek a tananyagban.

Petrozsényi Eszter színművésznő zsűrielnökként külön kiemelte értékelésében a verseny magas színvonalát, majd átadta az elismeréseket a győzteseknek, helyezetteknek, illetve a legszebben beszélő indulónak.

A közel 20 versenyzőt számláló 1-2 osztályos mezőnyben Egri Noel a második helyezést érte el. Gratulálunk az eredményhez!

 

…..no nem valami földrengés következtében, hanem eleget téve egy egyszerű felhívásnak, mely olvasás órán hangzott el a „Hagyományok” témakörben: Ki tud olyan tárgyat hozni, amely a családban generációk óta hagyományozódik? Másnap reggel, a szakadó eső ellenére, a 3. osztályosok felmálházva érkeztek az iskolába. A felhívás célba ért: 15 tanuló több mint 60 tárgyat hozott a hirtelenjében összehozott tantermi kiállításra. Meglepetésünkre, legtöbben fel is készültek, és részletesen ismertették a hozott tárgy történetét. A kiállítást a gyerekekkel közösen rendeztük be, figyelve arra, hogy semmi ne sérüljön. Ezen az órán mindenki sokat tanult: az is, aki előadott, az is, aki csak hallgatta-nézte. Öröm volt látni az izgalomtól kipirult arcocskákat, amint családjuk kincseit ismertetik. És öröm volt hallgatni, ahogyan sűrűn elhangzik a dédimama, déditata és a nagymama, nagypapa kifejezés. Ezek a gyerekek ma valamit megtanultak: értékelni mindazt, amit kapnak, és megőrizni, hogy majd tovább örökíthessék.

 

A megmozdulás legnagyobb hozadéka talán mégis az volt, hogy a családok összefogtak, és a szülők, nagyszülők a gyermekükkel közösen készültek fel egy tanítási órára. Köszönjük!

                                                                            Székely Emese, Kökény Kitti - tanítók

Iskolánk tanulói rendszeresen vesznek részt a győri Gárdonyi Géza Általános Iskola által szervezett matematikai logikaversenyen. A levelezős fordulón nyújtott teljesítménye alapján Egri Noel, 2. osztályos tanuló meghívást kapott az országos döntőre. A felkészülések alatt a típusfeladatokkal további rutint szerzett a feladatok megoldásában. A rengeteg befektetett energia meghozta gyümölcsét. Noel korcsoportjából egyedül ő képviselt falusi iskolát, a többiek mind városi intézmények tanulói voltak. Nagyon szép eredménnyel végzett, amelyhez szívből gratulálunk!

                                                                                                     Krichó Krisztina, tanító