A mai napon 39 hatodik és hetedik osztályos diákunk vett részt pályaválasztási szakmai tanulmányúton. Két helyszínen is lehetőségük volt a szakmákkal való ismerkedésre.

A Bábolnai Ménesbirtokon a mezőgazdasághoz, állattenyésztéshez köthető szakmák kerültek előtérbe, az állatgondozótól kezdve egészen az állatorvosig.

A banai Pitek-Lösung Kft. üzemében az ott folyó termelőmunkával, munkafolyamatokkal, a munkakörnyezettel és különböző szakmákkal ismerkedhettek tanulóink. Hagyományos és CNC vezérlésű szerszámgépek működését is tanulmányozhatták.

Úgy gondoljuk, sok információhoz jutottak a pályaválasztás előtt álló diákok, amely segítheti őket a döntésben. Ezen kívül az üzemvezetés és a bábolnai tárlatvezetés kapcsán lehetőség nyílt a biológiai, matematikai, történelmi ismereteik bővítésére is.

A gyermekek jelentős része lovagol, vagy korábban lovagolt, ezért igen sok ismerettel rendelkeztek már e téren, és a felmerülő kérdésekre sok jó választ, okos megoldást adtak.

Jutott időnk a Simkó Afrika Vadászmúzeum megtekintésére is, ahol elkészültek a legújabb profilképek.

A nap érdekessége volt, hogy a ménesbirtokon összetalálkoztunk a vasárnapi Nemzeti Vágta „főszereplőivel”, mert éppen ott jártunkkor sorsolták ki azt a tizenkét nemes shagya-arab lovat, amelyet a Bábolna Nemzeti Ménesbirtok készített fel az idei Nemzeti Vágta nemzetközi futamára.

Hasznos és igen élvezetes program volt.

Köszönjük a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara támogatását. A tanulókat osztályfőnökeik, Vecseiné Trosztmér Tímea és Benis István kísérték el.

 

 

 

A mai napon a Dunamente Ökocentrum szakemberei tartottak tematikus élményórákat mind a négy felsős évfolyamunknak korcsoportonként. A tematikát tekintve igen aktuális témával érkeztek. Az energiafogyasztást járták körül, az otthoni praktikáktól kezdve egészen a világban előforduló, globális jelenségekig.

A látványos installáció, az interaktív előadás és a színes videó együttesen alkották a Megyünk Hozzátok! élményóra tartalmát.

A program a tanulók számára ingyenes volt, a megvalósítást a Bakonysárkányi Német Nemzetiségi Önkormányzat támogatta. Köszönjük!

 

 

 

57 első és második osztályos kisdiákunknak kezdődött meg a héten az úszásoktatás az Úszó Nemzet Program keretében. Az elsősök hétfőnként, a második osztályosok keddenként 2-2 testnevelés óra keretében részesülnek az oktatásban.

Minkét osztályban három kiscsoportban biztosítják az oktatás hatékonyságát. A gyerekek ügyesek, sokan már a mélyvízben gyakorolnak.

A program keretében minden szükséges felszerelést biztosítanak a tanulóknak, ezen kívül az utaztatást is. A gyermekeket mindkét csoportban az iskola négy dolgozója kíséri.

 

 

Településünkről készülő imázsfilmben szerepel iskolánk és annak különleges oktatási színterei:

nemzetiségi terem a népismeret oktatásához;

kétkultúrájú alkotópadlás: kerámia-, famegmunkáló, tűzzománc műhely és konyha;

robotika oktatás taneszközei.

A film készítői elismerésüket fejezték ki az egyedi oktatási színterekért és gratuláltak az iskola kimagasló eredményeihez.

Köszönjük a népismeret terem új berendezéséhez nyújtott segítséget minden támogatónknak, intézményünk dolgozóinak. Külön köszönet a Pusztavámi Tájház támogatásáért! Anyagi segítséget a Bakonysárkányi Német Nemzetiségi Önkormányzat biztosított a kiállításhoz. Köszönjük!

 

 

Szűk körű évnyitónk volt az időjárásra való tekintettel. Igazgatói gondolatok, öt ügyes kis szavaló, egy vidám dal Gábor bácsitól, fegyelmezett gyermekek, schulbeginn tölcsérek, melyet elsőseink településeink vezetőitől vehettek át.

Kedves kis elsősök! Nagyon örülünk nektek, érezzétek jól magatokat nálunk! Most már ti is sárkánysulisok vagytok!

Minden kis és nagy diáknak sikeres, boldog tanévet kívánunk!