A Bakonysárkányi Római Katolikus Templomban, meghitt körülmények között készültünk a Megváltó születésére.

Második osztályos tanulóink a béke, a szeretet, a hit és a remény fontosságára hívták fel a figyelmet műsorukban. Felkészítő pedagógusok: Malcsik Józsefné és Smid Márta. Gitáron közreműködött: Molnár Gábor.

Énekkarosaink csodálatosan szép karácsonyi dalokkal örvendeztették meg a résztvevőket. Szólót énekelt: Egri Bence, Letenyei Kata és Tóth Kata. A tanulókat felkészítette és zongorán kísért: Tamaskovics Anikó.

Katolikus hittanosaink előadásában karácsonyi misztérium játékot tekinthettünk meg. Felkészítő: Samuné Kiss Boglárka, hitoktató.

Köszönet Magyaros László atyának, hogy biztosította számunkra a csodálatos helyszínt. Köszönjük Ziska Beátának a háttérsegítséget.

Köszönjük a résztvevőknek az érdeklődést.

 

 

 

„Negyedik is lángra lobban,

kiviláglik tiszta fénye.

Ott ragyog a csillagokban,

s éled az ember reménye.” Aranyosi Ervin

A negyedik gyertyát nyolcadik osztályos tanulóink kétnyelvű műsora után, Csete Nóra zongorajátéka közben gyújtottuk meg.

Felkészítő tanár: Szabó Magdolna

 

 

„A Betlehemi csillag nyomában” címmel tartott előadást ma délelőtt az érdeklődő 6-8. évfolyamos tanulóknak Kovaliczky István, a TIT Posztoczky Károly Csillagvizsgálójának igazgatója. Az érdekes, prezentációval egybekötött előadás célja volt: a csillagászat és a teológia eszközével megfejteni a Betlehemi csillag titkát.

Több tanulónk foglalkozik az átlagosnál mélyebben a csillagászattal. Ennek bizonyítéka, hogy korábban szép eredményeket értek el a határainkon is túlnyúló csillagászati vetélkedőn. A téma érdekelte őket, az előadást figyelmesen hallgatták, értékes kérdéseket fogalmaztak meg.

A programot Benis István, földrajztanár szervezte. Köszönjük!

 

„A szeretet ünnepére

készül minden lélek.

Három gyertya lángja fénylik,

s hálatelt az ének.” Aranyosi Ervin

A harmadik gyertyát hetedik osztályos tanulóink kétnyelvű műsora és Csete Nóra zongorajátéka után gyújtottuk meg.

Felkészítő tanár: Szabó Magdolna

 

Tizenharmadik alkalommal szervezte meg a Sakkbarátok Egyesülete Kisbér-Ászár a Bakonyalja Kupát, melyen hét csapat vett részt a járás különböző iskoláiból. Intézményünket Babusák Roland, Varga Ádám, Molnár Dávid és Bozori Levente képviselte. Csapatunk jó játékkal megnyerte a kupát. A legjobb harmadik táblás Molnár Dávid lett.

Az alsósok versenyében Tóth Bertalan 2. helyezést ért el. A felsősök között Heller Krisztián 4., Molnár Gábor 5. helyezett lett.

 

Gratulálunk a nagyszerű eredményekhez!

Köszönjük Vinkovits László tanár úrnak a felkészítést és a sakk szeretetére nevelést!

Köszönjük a meghívást és a szervezést!