Közös gyertyagyújtás negyedszer a szünet előtti utolsó tanítási napon. Egymás megajándékozása az osztályokon belül, egy kis vidámság, beszélgetés, játék és némi kényeztetés: forró csoki, pizza, sütemény, üdítő. Előző hetekben lázas készülődés technika órákon: szép ajándékok készítése a családtagoknak. Áldott, békés karácsonyt kívánunk minden tanulónknak és családjuknak! Sok pihenést, boldogságban töltött ünnepet!
Köszönjük az adventi ünnepkör programjaihoz nyújtott segítséget mindenkinek! Köszönet az ünnepségeken elhangzott sok tapsért, a dicsérő szavakért, és a nagy létszámú érdeklődésért! Köszönjük szépen a szülők, nagyszülők és a nyugdíjas klub tagjai által készített és beküldött vásári portékákat! Köszönet iskolatitkárunknak, Anikó néninek a vásár remek lebonyolításáért, Jutka és Bea néninek a sok finomságért! Köszönjük a fenyőfákat Ági néninek!

 

 

 

Négy hétig készülünk, számoljuk a gyerekekkel a napokat egészen karácsonyig, amikor az idő megáll, és végre élvezhetjük a közös alkotás örömét. Az év zárásaként ismét karácsonyi játszóházat szerveztünk, ahol a gyerekek ráhangolódhattak a közelgő ünnepre. Az alsós tanulóknak tartott kézműves foglalkozásokon családias hangulatban, többféle kreatív technika felhasználásával dolgoztunk.Tanítványaink nagy lelkesedéssel és izgalommal alkottak a különböző helyszíneken. Az eredmény magáért beszél: szebbnél szebb ajándéktáskák, karácsonyi ajándékok és fára akasztható díszek.

  

 

 

 

Horváth-Kökény Kitti, tanítónő

December 7-én rendhagyó nap volt iskolánkban. Elsősorban nem azért, mert szombaton is tanultunk, hanem inkább a különleges programok miatt. Elsőtől nyolcadik osztályig minden tanulónk digitális szakmai programokon vett részt.
Felső tagozaton az alábbi kiscsoportos foglalkozások várták a gyerekeket:
-Edison robotok programozása, foglalkozásvezető: Kemenesi Ágoston a Győri Mobilis interaktív élményközpont oktatója.
-Varázslás matematikával és a kettes számrendszer, mint az informatika matematikai alapja, foglalkozásvezető: Magyar Róbert, alkalmazott matematikus, a Bp-i Műszaki Egyetem oktatója.
-3D nyomtatás, foglalkozásvezető: Pikó Tamás, a Digitális Jólét Központ munkatársa.
-VR szemüveg, drónok, cikesz és társai, foglalkozásvezető: Gulácsi László, a Digitális Jólét Központ munkatársa.
-A digitális fényképezés tudnivalói, foglalkozásvezető: Molnár Szilárd, informatikus.
-EV3 robotok programozása, foglalkozásvezető: Székely Márton, pedagógus.
Köszönjük előadóinknak a nagyszerű foglalkozásokat! Külön köszönjük Takács Józsefnek, a Digitális Jólét Központ területi mentorának, hogy a DJP élménybuszát iskolánkba irányította.
Harmadik és negyedik osztályosaink a LEGO StoryStarter programcsomagok használatával meséket dolgoztak fel és digitális programmal képregényeket szerkesztettek. Programfelelősök: Malcsik Józsefné és Krichó Krisztina.
Első és második osztályos tanulóink BeeBoot robotokat programoztak és robotpályákat terveztek. Programfelelősök: Pisch Katalin és Buda-Rácz Éva.

Szuper nap volt!

 

 

 

 

Iskolánk újjáépítésének 90 éves évfordulója alkalmából szervezett gálaműsoron az intézmény vezetője egy prezentációt tartott az elmúlt évtizedek legfontosabb eseményeiről, az épületeket és a tartalmi munkát jellemző változásokról és fejlesztésekről. Megköszönte a jelenlegi tantestület és az elődök munkáját. Cser Tamás és Vinkovits László korábbi igazgatóknak egy emlékplakettet adott át köszönete jeléül. A gálaműsoron az alábbi nagyszerű előadásokat láthatták a résztvevők:
-Iskolánk tanulóiból alakult Kikerics Tánccsoport műsora, művészeti vezető: Molnár Gábor;
-Bűntárgyalás című jelenet tanulóink előadásában: felkészítő: Rumán Sándor, a darabban szólót énekelt Egri Bence 'S Tamaskovics Anikó felkészítésével;
-Iskolánk Fabatka Tánccsoportjának műsora, művészeti vezető: Molnár Gábor;
-Az 1990-es években alakult és nagy sikerrel működő tánccsoport műsora, a felkészülést koordinálta: Molnár Gábor;
-Barackfa, az összetartozás dala, az iskola énekkara és a tantestület tagjainak előadásában, szólót énekelt: Tóth Máté, művészeti vezető: 'S Tamaskovics Anikó.
A műsorvezető Szabó Magdolna volt. Az előadások után együtt fogyasztottuk el az évfordulós tortát. A gálaműsor előtt és után az elmúlt 90 évből és a jelenkor iskolájának életéből láthattak képeket a résztvevők. Csodálatos élmény volt minden jelenlévő számára.

 

 

 

 

 

 

Egy nagyszerű lehetőséget kihasználva november 28-án iskolánk 3. osztályos tanulói a Lázár Ervin Program keretében a tatabányai Jászai Mari Színházban tehettek látogatást.

 

A különjáratú busz korábban érkezett meg a helyszínre, ezért, hogy a gyerekek ne unatkozzanak az előadás kezdetéig, a szervezők felajánlották, hogy a könyvtárvezetővel megnézzük a helyi könyvtárat. Nagy élményt nyújtott a sok ismert és még több ismeretlen könyv felfedezése.

Fél 11-kor kezdődött a várva várt „Gőgös Gúnár Gedeon” című előadás. Mindenkinek nagyon tetszett az énekes-zenés-táncos műsor, szinte az egészet végig tapsolta és nevette a teltházas gyereksereg.

„Ez volt életem legjobb színháza!”- hangzott el többek szájából a felkiáltás.

Igazán jó előzetes Mikulás ajándékot kaptak gyermekeink.  

Köszönjük szépen a lehetőséget a szervezőknek!

Malcsik Józsefné, osztályfőnök