Iskolánk tanulói a szeretet ünnepére készülve karácsonyi hangulatot varázsoltak a Faluházban december 20-án. A műsort Czunyiné Dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő nyitotta meg, aki ajándékot is hozott a település karácsonyfája alá. A jó hír, melyet bejelentett, a sikeres óvodaépítési pályázat, amely az iskola terjeszkedését is elősegíti, hiszen ennek kapcsán két új tanteremmel bővülhet az intézmény. A Képviselő Asszony elismerőleg szólt az iskolában folyó szakmai munkáról, kiemelte az innovatív tevékenységet, az eredményes pályázati munkát is. Ennek köszönhetően új digitális tartalmakkal és eszközökkel bővülhet az intézmény a jövőben.

 

 

A műsort az énekkarosok kezdték és ők is zárták. A gyönyörű karácsonyi dalok között megtekinthettünk egy részletet Lázár Ervin meséjéből, mely a szeretetre hívta fel a figyelmet. Diákjaink az ünnepkörhöz kapcsolódó számokat játszottak többféle hangszeren: zongorán, klarinéton és trombitán. Az első osztályosok bátran és ügyesen adtak elő egy önálló blokkot versekből és dalokból. A műsorral kívántunk a szülőknek, nagyszülőknek és településeink lakóinak áldott, boldog karácsonyt.

A téli időszakban jellemzően gyakrabban járnak színházba az emberek. Iskolánkban is így van ez, hiszen december hónapban három alkalommal, közel 200 fő jutott el színházi előadásokra. Különösen nagy élmény volt a résztvevők számára, hogy mindháromszor más-más színházban tekinthettek meg egy-egy darabot: Budapesten, Székesfehérváron és Győrben. December 17-én, advent harmadik vasárnapján Győrben néztük meg „A padlás” című darabot.

A remek előadás mellett megtekintettük a várost „adventi díszletben”. A karácsonyi vásárban is sétáltunk egyet, melynek különös hangulatot adott a fényfestők bemutatója.

Iskolánkat képviselve szerepeltünk a Vívógálán, mely a kisbéri Zsivótzky Gyula Sportcsarnokban került megrendezésre. A környékbeli iskolák tanulói két csoportban dolgoztak. A kezdők vívótőrrel bemutatott ügyességi és koncentrációs gyakorlatokat végeztek, míg a haladók elkápráztattak bennünket tehetségükkel, illetve a sportágban szerzett tapasztalatukkal. A programon résztvevő tanulók:

2. osztály: Vásárhelyi Patrik

3. osztály: Antóni Petra, Heller Tamara, Horváth Balázs Levente, Ősz Liza Karolina, Szadai Zsófia, Török Katalin, Viski Vanessza, Weilandics Kira Katalin

4. osztály: Egri Olivér

5. osztály: Ősz Réka

A gyakorlatok elvégzéséért illetve a bemutatókért, tanítványaink arany és ezüst minősítést szereztek, melyhez ezúton is gratulálunk.

Kökény Kitti, tanítónő

A Kisbéri Kistérségi Szociális és Gyermekjóléti Alapellátási Központban ebben az évben is hirdettek rajzpályázatot. A járás valamennyi iskolájának tanulói nevezhettek rajzokkal. A téma kötött volt: „A kedvenc nyári élményed”. Összesen 81 alkotás érkezett. Iskolánkból 10 fő ért el dobogós helyezést a korosztályának megfelelő kategóriában. A helyezettek név szerint:

1.osztály

Iván Judit 1. helyezett

Bakai Borbála 2. helyezett

Hadas Zsigmond 3. helyezett

 2.osztály

Egri Noel 1. helyezett

Ferenczi Júlia Flóra 3. helyezett

 3.osztály

Safranyik Eszter 1. helyezett

Szadai Zsófia 2. helyezett

 4.osztály

Cseszneg Kata 2. helyezett

 5.osztály

Kauba Katalin 3. helyezett

 6.osztály

Iván Boglárka 2. helyezett

 

Gratulálunk a tanulóknak és a felkészítőknek egyaránt!

Negyedik alkalommal szervezték meg Ászáron az adventi kórustalálkozót. Ebben az évben hét kórust hívtak meg, köztük a bakonysárkányi iskola énekkarát is. Tanulóink egy 35 perces csokrot adtak elő, melyet adventi és karácsonyi zenés, énekes darabokból állítottak össze. A csoport tagjai ügyesen szerepeltek, a közönségtől nagy tapsot kaptak. A fellépők név szerint: Tóth Kata, Tóth Máté, Varga Tamara, Hajnal Péter, Molnár Dávid, Nagy Csenge, Major Melissza, Pordán Zoé, Safranyik Eszter, Ősz Liza, Benczik Hanna, Varga Ádám, Kozma Kristóf, Molnár Anna, Vida Ramón, Pordán Kíra, Bakos Larissza, Molnár Csanád, Ősz Réka, Kauba Kata, Pordán Szabina, Rakita Boglárka, Heller Barbara, Kutak Kitti, Takács Dominik. Tóth Kata, Varga Tamara és Tóth Máté zongorán, Molnár Dávid klarinéton, Molnár Csanád trombitán is játszott az énekes számok között. A kórust S’ Tamaskovics Anikó, iskolánk ének-zene szakos tanára készítette fel.