Külső megjelenés, tárgyi feltételek

Az iskolánkba belépő diáknak, szülőnek, látogatónak több jel hívja fel a figyelmét a nemzetiségi oktatásra. A táblák, kiállítások, tablók kétnyelvű feliratozása a tájékozódáson, tájékoztatáson kívül a német köznyelv bevésését is segítik. Tanulóink naponta elmennek a feliratok mellett, könnyen megjegyzik e kifejezéseket.

 

Tájékoztató és bemutató táblák:

 

ugyelet Nemet_hagyomanyok


Üdvözlő táblák:

 

gruss willkommen


Tanulói munkák, környezetünkről, ünnepeinkről:

 

kereszt templom


Marton


Nyelvi TANODAKÖZPONT lettünk 2008-ban a Világ-Nyelv sikeres pályázatunknak köszönhetően. Számítógépek és számtalan nyelvoktató CD, DVD segíti a német nemzetiségi oktatást. Mindezeket interaktív tábláink segítségével is használjuk. Így a legmodernebb tárgyi eszközökkel valósíthatjuk meg a német nyelv oktatását.

 

interaktiv1 interaktiv2

A TÁMOP 3.1.4 pályázat keretében 2009-től két osztályban kompetencia alapú oktatást vezettünk be német nyelvből. A pályázat keretében nyelvoktatást segítők kártyákat, játékokat is vásároltunk. A tanórák 25 %-a IKT eszközökkel támogatott.

 

jatek


Könyvtári állományunkat folyamatosan bővítjük német nyelvű könyvekkel, tankönyvekkel, DVD-kel, folyóiratokkal. A nemzetiségi tankönyvek vásárlására minden évben pályázatot nyújtunk be. Ezeket könyvtári állományba vesszük és a pályázati előírásoknak megfelelően 3, illetve 4 évig használjuk.

 

ujsag