A tanév megkezdésétől az online oktatásra való áttérésig sok program színesítette diákjaink életét. Ezek többnyire ingyenesek voltak eredményes pályázatainknak köszönhetően. Közül csak néhányat emelünk ki. Egy fergeteges Kovácsovics Fruzsina koncerttel vágtunk neki az új tanévnek. A hetedik osztályosok Felvidéken jártak a Határtalanul program keretében, a hatodik osztályosok pedig erdei iskolában voltak már szeptemberben. A Lázár Ervin programnak köszönhetően színházba vagy cirkuszba látogathattak tanulóink elsőtől nyolcadik évfolyamig. Színes, érdekes szakköröket kínáltunk: kerámia, fafaragás, néptánc, angol, német, természettudományos kísérletek. Folytattuk a digitális pályázati program megvalósítását, a LEGO eszközökkel támogatott foglalkozásokat és a robotikát. Nagy sikerű digitális szakmai napot szerveztünk. Több osztályunk részt vett a győri Digitális Élményközpont programjain. Csodás ünnepi műsorokat láthattunk tanulóink előadásában „Októberi bőröndmesék” és „Én Petőfi Sándor” címmel nemzeti ünnepeink alkalmával. Ugyancsak lenyűgözött mindenkit a 90 éves évfordulóra bemutatott műsor és a karácsonyi színjáték. Magas részvételi aránnyal szerveztünk sportprogramokat: Országfutás, Zsivotzky-emlékfutás, korcsolyázás. Névadónk 120 éves évfordulója alkalmából szervezett programsorozatunk tanulóink, tanáraink és a szülők között egyaránt népszerű volt.
Még sok szép programot terveztünk, de a járványhelyzet miatt ezek elmaradtak, ahogy a legtöbb verseny megyei döntőjét sem szervezték meg. Ennek ellenére dicséret illet minden tanulót, aki hónapokon keresztül készült és eredményeinek köszönhetően a megyei döntőbe jutott.
A megrendezett versenyek közül a Zrínyi matematika verseny megyei döntőjében kiemelkedően szerepelt: Bozori Levente, aki a megye legjobbjai közt a díjátadón is részt vehetett. Szép eredménnyel zárta még a versenyt Molnár Gábor, Szabó Péter és Ferenczi Gábor, jó eredményt ért el Károlyi Márton, Tóth Ádám és Buda Bálint is.
A járási mese- és prózamondó, valamint szövegértési versenyeken dobogós helyezéseket értek el: Balogh Vanda, Nyári Amanda, Tárkányi Viktória, Csupor Balázs, Egri Bence, Egri Noel, Hadas Zsigmond, Varga Ádám, Szadai Zsófia. A térségi kreatív versenyen Cseszneg Fanni, Hajnal Brigitta, Vajda zsombor és Varga János csapata első helyen végzett.
A járási és testvériskolai foci tornákon jól szerepeltek csapataink. A különböző szintű vívógálákon és versenyeken eredményes volt: Vásárhelyi Patrik és Egri Olivér.
Bakonysárkány legjobb németese ebben az évben Molnár Anna lett.
A járási sakk versenyen Heller Barbara, Babusák Roland, Ferenczi Gábor és Salamon Bence csapata első, Ábrahám Dávid, Sajkás Dominik, Molnár Dávid és Varga Ádám csapata harmadik helyezést ért el.
Ebben az évben is jó eredményeket értek el tanulóink a különböző szervezetek, intézmények által meghirdetett rajzversenyeken. Egri Noel és Kovács Gergő első helyezett lett egy megyei szintű rajzversenyen.
A versenyzőkön kívül természetesen dicséret illeti azokat a tanulókat, akik kitűnő vagy jeles eredménnyel zárták a tanévet. Az ő fényképeikből összeállított tablók láthatók a mellékelt képeken. Az első osztályosok közül Ősz Lilla képe hiányzik.

Jászai Mari színésznőre emlékeznek egész héten az ászári iskola tanulói születésnapja alkalmából. Ennek a megemlékezés-sorozatnak fontos része minden évben a mesemondó verseny is. A mai rendezvényre a környék 7 településéről 50 gyermek érkezett óvodástól 8. osztályos korig bezáróan. Kategóriánként 2 mese közül lehet választani, hogy ki melyiket szeretné elmesélni, előadni. Iskolánkat 8 gyermek képviselte. Jól felkészült, szép előadásokat hallhatott tőlük a zsűri és a közönség egyaránt.

 
Versenyzőink: Balogh Vanda, Nyári Amanda, Csupor Balázs, Tárkányi Viktória, Bakai Borbála,
Egri Noel, Egri Bence, Varga Ádám.
Helyezettek:
1-2. osztályos korcsoportban Csupor Balázs 2. osztályos tanuló 2. helyezést;
5-6. osztályos korcsoportban Varga Ádám 5. osztályos tanuló 3. helyezést és
Egri Bence 5. osztályos tanuló 2. helyezést ért el.
Gratulálunk a helyezetteknek!

Szőke Ágnes, tanítónő

December 7-én rendhagyó nap volt iskolánkban. Elsősorban nem azért, mert szombaton is tanultunk, hanem inkább a különleges programok miatt. Elsőtől nyolcadik osztályig minden tanulónk digitális szakmai programokon vett részt.
Felső tagozaton az alábbi kiscsoportos foglalkozások várták a gyerekeket:
-Edison robotok programozása, foglalkozásvezető: Kemenesi Ágoston a Győri Mobilis interaktív élményközpont oktatója.
-Varázslás matematikával és a kettes számrendszer, mint az informatika matematikai alapja, foglalkozásvezető: Magyar Róbert, alkalmazott matematikus, a Bp-i Műszaki Egyetem oktatója.
-3D nyomtatás, foglalkozásvezető: Pikó Tamás, a Digitális Jólét Központ munkatársa.
-VR szemüveg, drónok, cikesz és társai, foglalkozásvezető: Gulácsi László, a Digitális Jólét Központ munkatársa.
-A digitális fényképezés tudnivalói, foglalkozásvezető: Molnár Szilárd, informatikus.
-EV3 robotok programozása, foglalkozásvezető: Székely Márton, pedagógus.
Köszönjük előadóinknak a nagyszerű foglalkozásokat! Külön köszönjük Takács Józsefnek, a Digitális Jólét Központ területi mentorának, hogy a DJP élménybuszát iskolánkba irányította.
Harmadik és negyedik osztályosaink a LEGO StoryStarter programcsomagok használatával meséket dolgoztak fel és digitális programmal képregényeket szerkesztettek. Programfelelősök: Malcsik Józsefné és Krichó Krisztina.
Első és második osztályos tanulóink BeeBoot robotokat programoztak és robotpályákat terveztek. Programfelelősök: Pisch Katalin és Buda-Rácz Éva.

Szuper nap volt!

 

 

 

 

Izgalmas és érdekes esemény történt nemrégiben iskolánkban.

Január 30-án, csütörtökön tartottuk a német versenyt, amelyen diákjaink mérték össze nyelvtudásukat. A versenyen egyúttal kerestünk Bakonysárkány legjobb németes tanulóját.

A megpróbáltatás két részből állt: egy rövid írásbelit követően szóban mérettettek meg a jelentkezők. A gyerekek kiválóan helytálltak és jeleskedtek a különféle beszédtémákban. Szereplésük mögött látszott az alapos felkészülés.

Úgy gondolom, a verseny során sok új dolgot megtanultak tanítványaink. Bízom abban, hogy jövőre is ugyanilyen örömmel és lelkesedéssel vesznek részt diákjaink a versenyen.

 

Nyertesek:

Alsó tagozaton:

  • helyezés: Hadas Zsigmond (3. osztály)

  • helyezés: Egri Noel (4. osztály)

  • helyezés: Bakai Borbála (3. osztály)

Felső tagozat:

  • Molnár Anna (6. osztály)

  • Izing Krisztofer (5. osztály)

  • Nagy Csenge (5. osztály)

  

A „Bakonysárkány legjobb németese” címet 2020-ban Molnár Anna (6.osztály) nyerte.

Sikerükhöz szívből gratulálunk! Büszkék vagyunk rájuk!

 

Horváth-Kökény Kitti

tanítónő

Iskolánk újjáépítésének 90 éves évfordulója alkalmából szervezett gálaműsoron az intézmény vezetője egy prezentációt tartott az elmúlt évtizedek legfontosabb eseményeiről, az épületeket és a tartalmi munkát jellemző változásokról és fejlesztésekről. Megköszönte a jelenlegi tantestület és az elődök munkáját. Cser Tamás és Vinkovits László korábbi igazgatóknak egy emlékplakettet adott át köszönete jeléül. A gálaműsoron az alábbi nagyszerű előadásokat láthatták a résztvevők:
-Iskolánk tanulóiból alakult Kikerics Tánccsoport műsora, művészeti vezető: Molnár Gábor;
-Bűntárgyalás című jelenet tanulóink előadásában: felkészítő: Rumán Sándor, a darabban szólót énekelt Egri Bence 'S Tamaskovics Anikó felkészítésével;
-Iskolánk Fabatka Tánccsoportjának műsora, művészeti vezető: Molnár Gábor;
-Az 1990-es években alakult és nagy sikerrel működő tánccsoport műsora, a felkészülést koordinálta: Molnár Gábor;
-Barackfa, az összetartozás dala, az iskola énekkara és a tantestület tagjainak előadásában, szólót énekelt: Tóth Máté, művészeti vezető: 'S Tamaskovics Anikó.
A műsorvezető Szabó Magdolna volt. Az előadások után együtt fogyasztottuk el az évfordulós tortát. A gálaműsor előtt és után az elmúlt 90 évből és a jelenkor iskolájának életéből láthattak képeket a résztvevők. Csodálatos élmény volt minden jelenlévő számára.