Szakmai publikációk, fórumok

A nemzetiségi oktatásban résztvevő pedagógusaink szakmai felkészültségét, rátermettségét igazolja az a tény, hogy nemcsak a nemzetiségi program összeállítását, az évenkénti tanmeneteket készítik el, de szakmai publikációt is végeznek. Német nyelvű cikkeket jelentetnek meg a Sárkányhangban, alkalmanként a Neue Zeitung-ban.

neue_zeitung


Szabó Magdolna és Szüsz Tímea munkája, a „Tanulói munkafüzet és tanári kézikönyv a német hon- és népismeret kompetencia alapú tanításához” a TÁMOP 3.1.4 pályázat innovációs terméke.

A munkafüzet és kézikönyv elérhető itt...

 

Németes pedagógusaink a kompetencia alapú oktatáshoz saját szerkesztésű IKT-s anyagokat készítettek (készítenek), melyeket a tanórákon használnak. Az innovációs anyagok megtalálhatók az iskolai IKT dokumentációban. Külön kérésre, egyztetés után hozzáférhetővé tesszük az érdeklődő kollégák számára.

Fénykép az IKT-s tananyag órai alkalmazásáról:

IKT

 

Intézményünkben szakmai napot szerveztünk a német oktatás aktuális kérdéseiről, a nemzetiségi népismereti tartalom átadásának lehetséges módjairól. Erre a környező iskolák német szakos pedagógusait is meghívtuk. A pedagógus továbbképzés vezetője Klinger Lőrincné, nemzetiségi szakértő, tankönyvszerző volt.

 

publikacio1 publikacio2