Buda Bálint 7., és Varga Ádám 8. osztályos tanulónk képviselte Komárom-Esztergom vármegyét a földrajzverseny döntőjében. Bálint kiemelkedő teljesítményt nyújtott, ezzel országos 3. helyezést ért el. Jól szerepelt Ádám is, aki immár második alkalommal emelkedett a megyei ranglista élére és így szerezte meg a lehetőséget a legjobbak közötti versengésre. Egerbe összesen 56 tanuló kapott meghívást, ahol Ádám 14. helyezést ért el.

A döntő a hétvégén zajlott, 3 napos kemény küzdelem volt. Írásbeli fordulóval kezdődött a megmérettetés, majd szakmai terepbejárás és a hozzá kapcsolódó feladatok következtek. Végül szóbeli vizsgával zárult a feszített tempójú próbatétel.

A verseny rangját mutatja, hogy immár 31. alkalommal szervezték meg. Újabban nemcsak országos hatókörű, hanem egész Kárpát-medence magyarlakta területeire kiterjed, és rendkívül összetett módon mérik a tanulók ismereteit, képességeit. Szükség van a magas szintű szakmai tudás mellett jó előadókészségre, megfigyelőképességre, memóriára, összefüggések meglátására, kitartásra. A szóbeli forduló leginkább az egyetemi vizsgákra hasonlít: kőzetfelismerés, valamint véletlenszerűen húzott tételekből önálló, összefüggő felelet.

Bálint és Ádám kiválóan vették az akadályokat. Az elismeréseket, jutalmat az Eszterházy Károly Egyetem Dísztermében vehették át a verseny záró napján.

Nem kis dolog, hogy a mi intézményünk képviselte mindkét évfolyamon a vármegyét. A bakonysárkányi iskola tanulói csodálatos teljesítményekre képesek! Intézményünk valamennyi pedagógusa és diákja nagyon büszke Rátok!

Nagy-nagy gratuláció NEKTEK!

A diákokat Benis István tanár úr készítette fel. Elismerésünk, és nagyon köszönjük munkáját!