Alkotótábort szervezett az Országos Nemzetiségi Rajzpályázat díjazottjai számára az Emberi Erőforrások Minisztériuma Agárdon. Iskolánkból Salamon Bence 4. osztályos tanuló vett részt, akinek a pályamunkáját a zsűri külön díjjal értékelte.

Soltész Miklós államtitkár úr ünnepélyes megnyitója után műhelyfoglalkozásokkal indult a programsorozat. Pethes Mária költő, képzőművész bemutatta az agárdi Péli Tamás emlékházat, ahol a gyerekek egy általa felolvasott történetet illusztráltak Ferkovics József grafikus és festőművész vezetésével.

WP_20170505_16_26_44_Rich WP_20170505_17_38_57_Rich

Vonnák Andera múzeumpedagógus Pápáról, a Kékfestő Múzeumból érkezett, hogy megismertesse az érdeklődőket a kékfestés technikájával. Gyurity Milán grafikus műhelyében pedig tűkarcos lenyomatot készíthettek a gyerekek.

WP_20170506_10_31_48_Pro WP_20170506_16_50_24_Rich

A programokat kirándulások is tarkították: A Vál-völgyi kisvasúttal ellátogattunk az Alcsúti Arborétumba és sétahajóval átkeltünk a Velencei-tó északi partjára, ahol a pákozdi Katonai Emlékparkban vártak izgalmas katonai feladatok a gyerekekre.

A program Szalóki Ági Liszt Ferenc díjas énekesnő koncertjével zárult, aki dalaival szóra bírta a gyerekeket. Az „esik az eső” kifejezés elhangzott horvát, szlovák, szlovén, görög, szerb, német, roma és bolgár nyelven is.

A tábor kitűnő alkalmat kínált a hazánkban élő kisebbségek kulturális és nyelvi sokszínűségének élő megtapasztalására.

Szabó Magdolna német nemzetiségi tanító