Testvértelepülésünk, Bulhary meghívására két napos programon vettünk részt a hétvégén. Szombaton Csehország, Szlovákia és Magyarország csoportjai mutatkoztak be egy kulturális program keretében. Iskolánkat a hatodik osztályosok képviselték, akik fergeteges táncot adtak elő.

IMG_3853 IMG_3860

IMG_3882 IMG_3884

A közönség vastapssal hálálta meg a szép produkciót. A tanulókat Molnár Gábor tánctanár készítette fel és két hetedikes lány is részt vett az előadáson.

IMG_3812 IMG_3851

A diákokat elkísérte Benis István osztályfőnök, Benisné Manner Melinda intézményvezető, valamint Rumán Sándor és Prosszerné Benczik Edit pedagógusok is. A házigazdák nagy szeretettel gondoskodtak róla, hogy mindenki jól érezze magát. Az első ebéd igazi cseh specialitás volt: knédli, káposzta és sült hús.

IMG_3802

A sok finom étel mellett vidám hangulatú esti programon is részt vehettünk. Az esemény egyik különleges színfoltja volt a vasárnapi kastélylátogatás. A Lednice-kastély a világörökség része, Csehország leglátogatottabb műemléke. Nem csoda, hogy nekünk is tágra nyílt a szemünk, amikor megláttuk és részt vettünk a magyar nyelvű vezetésen. Végül még a pálmaházban tettünk egy sétát, megtekintettük a 400 éves pálmafát is.

IMG_3961 IMG_3993

A kirándulás nagyszerű volt, szívesen emlékszünk vissza a tánccsoport sikeres előadására, a jó hangulatú mulatságra és a cseh látnivalókra.