2014. szeptember 30-án és október 3-án a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából a hetedikes és nyolcadikos diákokkal eljutottunk a győri Audi Akadémiára. Nagy szeretettel fogadtak   bennünket. Elsőként három rövidfilmet tekinthettünk meg a gyárról és az akadémiáról. Ezután körbevezettek bennünket a „tanműhelyben”. A szakoktatók részletesen és világosan magyaráztak el mindent a munkafolyamatokról, balesetvédelemről és a rendről. A korszerű géppark, a tisztaság, a rend mindannyiunknak nagyon tetszett.

Néhány mondat a tanulók élménybeszámolóiból:
„Az oktatók kedveseknek tűntek,a diákok is barátságosak voltak. Az is nagyon tetszett, hogyha ebből az iskolából kikerülök, azonnal van munkahelyem, ahol dolgozhatok.”

„Jól felszerelt, tiszta műhelyben korszerű eszközöket használtak. Kissé szigorúak a szabályok, de jogosan.”

„Tetszett, ahogy az iskoláról beszéltek az ott tanuló diákok”

„Elkezdtem érezni, hogy mekkora súlya van a tanulásnak. Örülök, hogy eljuthattam ide.”

„Az AUDI Akadémia kiváló lehetőség azoknak, akik szakképzőbe szeretnének járni. A diákok nagyon modern eszközökkel gyakorolhatnak, és a védelmük is biztosítva van. Kapnak védőfelszerelést, amit sérülés esetén azonnal cserélnek. Étkezésre havonta hatezer forintot biztosítanak, valamint tanulmányi átlagtól függően ösztöndíjat is kapnak. Mellesleg nagyon jó érzés lehet, hogy ilyen szép autókat készítenek”

Köszönjük a lehetőséget a Kamarának.

20141003901 audi

Mór Mária és Rumán Sándor, pályaválasztási felelősök