A Bakonysárkányi Német Nemzetiségi Önkormányzat kezdeményezésére és támogatásával ebben az évben első alkalommal került megrendezésre a Rozmaring kulturális napok rendezvénysorozat, melyhez iskolánk is csatlakozott. A német nyelvi verseny után, május 8-án  vetélkedőt szerveztünk tanulóinknak. Az alsó és felső tagozatosok kisebb csoportokat alkotva jártak állomásról állomásra és oldották meg az izgalmas feladatokat, melyek a német nyelv elmélyítését és a hagyományok ápolását szolgálták. Egyik helyen Németország tartományait kellett kiszínezni egy puzzle képen, majd helyesen összerakni azt. Máshol német nyelvű recept alapján kellett elkészíteni egy süteményt, kisebb feladat volt az édesség elfogyasztása.  A német dalokat, táncokat és verseket is szívesen tanulták a gyerekek. Eredményesek voltak a gyógynövények német megnevezésében és a gondolkodtató feladatok megoldásában is.

IMG_6008 IMG_6017

IMG_6019 IMG_6029

A csoportok pontszámaik alapján hasonlíthatták össze az állomásokon végzett munkájukat. A szülői munkaközösség támogatásának köszönhetően mindenkit megjutalmazhattunk egy nagy tábla Milka csokoládéval. A dobogósok oklevelet is kaptak.

IMG_6037 IMG_6038

A vetélkedő után mind a nyolc osztály a Faluházba vonult, ahol együtt néztük meg a Szekszárdi Német Színház kétnyelvű előadását, a  Brémai muzsikusokat.

IMG_6053 IMG_6039

Május 9-én az iskola udvarán folytatódott a programsorozat.  Az alkalmilag felállított színpadon egész délután kulturális csoportok  adtak műsort.  A pusztavámi Német Nemzetiségi Fúvószenekar, a móri Edelweiss Tánccsoport és zenekara.

IMG_6105 IMG_1720

Fellépett a bakonysárkányi általános iskola tánccsoportja is, intézményünk tanulója, Valki Ákos  szólót táncolt.

IMG_1738 IMG_1733

A záró szám a tarjáni Echo Zenekar  műsora volt.

IMG_1754

A zene és tánc mellett az iskola aulájában kiállítás várta az érdeklődőket. Moser Ernő fafaragó művész csodálatos munkáiban a sváb hagyományok és a sváb emberek mindennapjai is megjelenítésre kerültek.

IMG_6119 IMG_6129

IMG_6138 IMG_6135

IMG_6137