1. nap


Ragyogó napsütéses időben indultunk az öt napos alpesi nyelvi táborunkba. Szüleinktől egy gyors búcsúzás, némi izgalom, de pár perc múlva mindenki visszanyerte régi formáját. Beindult a véget nem érő, folyamatos mesélés, éneklés a buszon magyarul és - Zsófi néni segítségével - időnként németül.

IMG_6616 IMG_8692


Az első megállónál – még Magyarországon - tízóraiztunk, és megalakítottuk csapatainkat. A sötét(kék)eket, a fel(világos)ultakat és a pirosakat. Minden csapatnak jutott egy pedagógus is, aki a szárnyai alá vette.

IMG_6621 IMG_6623


Lassan haladtunk, útépítések sora. 30 km/h, 40 km/h, 50 km/h. Kötelező pihenés a sofőrnek és ebéd az utasoknak. Ennek eredményeképp nem értük el az utolsó Haulit. Rosszalló Nem baj, majd pótoljuk. Kárpótlásként havas csúcsok, szép hidak, várak, egy rövid túra az Enns folyó mentén, és irány az Óperenciás (Ober Enns) tengeren túlra, ahol várt a mi kis kastélyunk, a JEKA szállás.

IMG_6631 IMG_6635


Mivel a kastélyban szolgák nem vártak ránk, maradtunk a „magad uram, ha szolgád” nincs elvnél. Piros csapat tíz ügyes kezével finom vacsorát varázsolt az egész csoportnak: grízgombóc leves, makaróni, barack.

IMG_6662 IMG_8698


Tele pocakkal aztán mosogatás, majd egy óra feladatozás.

IMG_6669 IMG_6667


Környék rövid feltérképezése, szobák elfoglalása, esti tisztálkodás és reméljük hamarosan alvás.

IMG_6672 IMG_6674


Csók a szülőknek, mindannyian jól vagyunk! Mosoly