Tájékoztatjuk a szülőket, hogy az oktatási államtitkárság útmutatója szerint a tanulók a tankönyveket az első tanítási napon osztályfőnöki óra keretében vehetik át. Az átvétel feltétele az ingyenességre való jogosultság fennállása, illetve a tankönyves csekkek befizetése. Aki nem határidőre fizette be a tankönyvek árát, az első napon az átvételkor be kell mutatnia a csekket. Aki a tankönyvrendeléskor ingyenes jogosultságot igazolt, de közben lejárt a jogosultsági idő, annak azt kell igazolni, hogy újra jogosulttá vált, ellenkező esetben meg kell térítenie a tankönyvek árát.

Emlékeztetőül a jogosultságokról:

Első osztályban mindenki ingyen kapja a tankönyveket.

A nemzetiségi tankönyveket ingyen kapják a gyerekek.

2-8. osztályban az SNI tanulók, a tartósan beteg tanulók, a 3 vagy többgyermekes családban nevelkedők és a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülők kapnak ingyen tankönyvet.

 

Figyelem!

Az ingyen tankönyvek könyvtári példányok, melyeket az iskolának 4 évig kell megőrizni és az új diákoknak továbbadni. Az érvényes jogszabályok alapján a könyvtári (ingyenes) példányokért a tanuló és szülője felelősséggel tartozik, az abban okozott kárt, rongálást tanév végén meg kell téríteni, illetve a tankönyveket a könyvtárba vissza kell adni.

 

Mikor kell tehát a tankönyv átvételéhez igazolást hozni?

1. Ha augusztus 15 után fizette be a szülő a csekket.

2. Ha lejárt a korábban bemutatott ingyenes jogosultság (pl. GYVK, tartós betegség). Ebben az esetben vagy a meghosszabbítást kell igazolni, vagy térítést kell fizetni.

 

Tanévnyitó az első tanítási napon a tanórák megkezdése előtt lesz.

Első tanítási nap: szeptember 2., hétfő.

A buszok indulásáról és a tanévnyitó pontos időpontjáról a későbbiekben tájékoztatjuk önöket. Kérjük kísérjék figyelemmel honlapunkat és a hirdető táblákat!

 

Benisné Manner Melinda, igazgató