Mesével foglalkozni minden korosztály számára élmény. A kisiskolások csodálkozva hallgatták, hogy ebben a hónapban nem csak olvasásórán, de  matek-, írás-, nyelvtan-, sőt tesi- , ének- és rajzórán is mesékkel foglalkozunk. Csoportokat alkotva ismerkedtek a sok-sok mesével, megtanulva azokat értelmezni, elmondani, ábrázolni vagy csak egyszerűen élvezni.

A meseprojekt november 4-től 25-ig tartott, kitöltve a második osztályos tanulók mindennapjait. A délelőtti tanórákat teljesen átszőtte a „mese” téma. Magyar órákon nép- és műmeséket dolgoztak fel, matematika órákon meseszámokkal foglalkoztak, szöveges feladatokat oldottak meg. Környezetismeret órákon a mesék tartalmához kapcsolódóan a növény és az állatvilág vizsgálata került előtérbe. Az ének és a testnevelés órák zenei és mozgásos elemei is a mesék világába varázsolták a gyerekeket. Három próbát kellett teljesíteni a fogságba esett királykisasszony kiszabadításáért, de készült képregény és szerezhettek érdemeket tudásukkal is.

20131119-03799 20131121-03847

Projektnyitó programként tartottuk meg a hagyományos Sárkányok Mesemondó Találkozóját, melyet a másodikosok mesejátéka nyitott meg. Mátyás király megkoronázásának 555. évfordulója alkalmából előadták az iskola tanulóinak, a vendégeknek és a szülőknek a „Mátyást királlyá koronázzák” című színdarabot.

IMG-20131106-03627 IMG-20131120-03829

Szintén a program része volt a Csöpp Színház „Az aranyhalacska” című előadása, melyben iskolánk tanulói is részt vállaltak.

Sok volt a feladat az elmúlt időszakban, de változatosságukkal, különlegességükkel lekötötték a gyerekek figyelmét és tanulásra, alkotásra buzdították őket. Visszajelzéseikből tudjuk, hogy bármikor készen állnak egy hasonló feladat végrehajtására.

Székely Emese ofő.