Küszöbön áll a nap, az az egyetlen egy nap az évben, mely hivatalosan is a szereteté. (Wass Albert)

Karácsony környékén sok – egymáshoz hasonló témájú – mesét, történetet hallhatunk. Ezek általában az önzetlen szeretetről, a feltételnélküli adakozásról szólnak és többségükben a jó cselekedet viszonzásra talál. Tolsztoj novellája talán ezek közé a művek közé sorolható. A „Pánov bácsi karácsonyának” olvasása után egy fiatal így írt: Nem ismertem a történetet és mégis tudtam mi lesz a vége. Ennek ellenére végigolvastam, hogy a hatása magával ragadhasson. Olyan sok történet szól erről, de nem lehet elégszer olvasni, mert olyan sokszor elfeledkezünk a tanulságról. Most újra felgyulladt bennem a lámpácska és ez nagyon jó.

Pánov bácsi történetét a vérteskethelyi gyerekek viszik színpadra, akiket Zsuzsa néni készített fel. Ők mindannyian abban bíznak, hogy ma a darab megtekintése után sok emberben felgyullad az a bizonyos lámpácska.

IMG_1119

Ady Endre „Kis karácsonyi ének” című verse prózában és zenében egyaránt meghitt karácsonyi hangulatot teremt, ezért aztán sokan, sokféle formában adták már elő. Biztos vagyok benne, hogy az 5.osztályosok feldolgozása minden eddigitől különbözni fog, teljesen egyedi lesz. A gyerekek együtt készültek és most együtt énekelnek, zenélnek Gábor bácsival.

IMG_1123 IMG_1125

Úgy gondolom, egyetlen karácsonyi program sem lehet teljes, ha a szereplők nem idézik fel Jézus születésének történetét. Fontos, ilyenkor jelképesen találkozzunk a szállást kereső Máriával és Józseffel, a pásztorokkal és természetesen a Kisjézussal. A bakonysárkányi hittanos gyerekek, akik Bogi nénivel készültek segítenek most nekünk ebben a jelképes találkozásban és a születés történetének felelevenítésében.

IMG_1137 IMG_1144

A zene mindig lélekmelegítő. Karácsonykor ez hatványozottabban érezhető. Énekkarosaink évek óta csodálatos karácsonyi dalokat válogatnak egy csokorba, mellyel igazán ünnepivé varázsolják műsorunkat. Nincs ez másképp ebben az évben sem. Anikó nénivel hetek óta gyakorolnak, hogy méltó módon zárhassák mai programunkat. A műsorban szólót énekelnek: Molnár Mónika, Mireider Rebeka, Pethő Zsuzsanna, Heller Beatrix és Pisch Máté.

IMG_1147 IMG_1146

Ezzel a műsorral kívánunk minden családnak Áldott, Boldog Karácsonyt, meghitt ünnepet! Most pedig mielőtt hazamentek, minden általános iskolás keresse meg osztályfőnökét, akitől átveheti a Szülői Munkaközösség ajándékát.