Sikeres farsangi mulatságot szervezett iskolánk február 22-én, szombaton. A Faluház az előző évekhez hasonlóan zsúfolásig megtelt. A gyerekek izgalommal várták a fellépést és jókat mulattak egymás produkcióin. A nyolcadikosok igyekeztek legjobb tudásuk szerint biztosítani a körülményeket, hogy mindenki jól érezze magát. Az osztályok egymás után léptek fel. Az osztályfőnökök nagy odafigyeléssel, fáradtságot nem kímélve készítették fel a gyerekeket a szinpadi produkcióra. A szülők pedig ötletes jelmezekkel és munkával segítették a program sikerét. Köszönet mindezért!

IMG_1386 IMG_1384

IMG_1389

Íme a fellépő osztályok:

Az első osztályos tanulók sokat töprengtek azon, hogy milyen farsangi jelmezbe öltözzenek fel első farsangi báljukon. Jelenetükben ezt mutatják be.

IMG_1401 IMG_1396

A második osztályos gyerekek minden nap, az iskolába érkezéskor köszöntik a bejárat fölött ékeskedő kerámia képen az aranyszőrű bárányt. Ám egy napon varázslat történt: a bárány visszaköszönt. De nem csak visszaköszönt, meg is hívta őket egy kis mesés kalandozásra, tapasztalják meg, milyen érzés az aranyszőrű fogságában lenni, és azt tenni, amit a furulya hangja parancsol.

IMG_1408 IMG_1416

A harmadik osztály tanulói egy Mesebeli Karneválra szeretnék meghívni a kedves közönséget. Fogadják szeretettel műsorukat!

 

A negyedikesek jóvoltából a kaliforniai tengerpartra látogatunk, ahol a Tengerparti tini moziból ismert szörfösök és motorosok bandája verseng a legjobb hely megszerzéséért.

IMG_1425 IMG_1439

Az ötödik osztályosok nagyszerű táncosok. Most azonban nem a klasszikus néptánc műfajban mutatják meg tudásukat, hanem a popzene kategóriában. Ráadásul egy kicsit összekeverték a fiú és lány szerepeket. Nagyon figyeljenek rá, hogy ki a szoknyás és ki a nadrágos!

IMG_1447 IMG_1451

Ismert mese gyerekkörben Hófehérke története.

Nem ismered? Itt van egy új, ülj le, nézzed, hallgasd, nesze!

A hatodik osztályosok előadják, no nem a tegnap lopott holmit,

Elsorolják szépen sorban mikor tettek vajon, s hol, mit?

Ha egy kicsit szokatlan lesz a történet hangneme,

Hibát ne bennünk keressen ma délután senki se!

Farsang van, hát nevessetek, most senki se szomorkodjon,

Ne hagyjátok, hogy a két Grimm a sírjában forgolódjon!

IMG_1474 IMG_1480

Bár közismerten az oroszlán az állatok királya, a hetedik osztály mégis a rókának hódol. Nézzük meg, „Mit mondott a róka?”

IMG_1495 IMG_1491

A nyolcadik osztály egy kis utazásra hívja Önöket időben és térben egyaránt. Helyszínünk Olaszország kis városa a XVI. században. Biztosan sokan sejtik már, kik fognak színre lépni a következő percekben. Ne lepődjenek meg, ha ismerősek lesznek a szereplők problémái, sőt még a jelmezeik is. Csak a kor haladt, minden egyéb maradt, veszekedés, gyűlölködés, harag, de ne feledkezzünk meg azért a jobb dolgokról sem, mint: zene, buli, szerelem. Miként fog végződni a mi történetünk? Találgatások helyett nézzük meg együtt!

IMG_1518 IMG_1525

IMG_1505