Az iskolai munka egyik legszebb része, amikor a tudás iránt különös érdeklődést mutató tanítványok az intézmény keretein túl is szeretnék megméretni tudásukat. Erre készülnek, választott tárgyaikat szinte hobbiként a tanórai kereteken túl is művelik. Dicséretes és példamutató, hogy ez által szabadidejük egy részét igazán hasznos célra fordítják. Az ilyen érdeklődésből születnek a későbbi elkötelezett hivatások.

Számomra különösen öröm, hogy a földrajzot sok diák választja versenyzéskor. Iskolánk jelentős eredményekkel büszkélkedhet nemcsak járási, de megyei és országos szinten is.

Ebben a tanévben három tanuló jutott a Teleki Pál Országos Földtan- földrajz Verseny megyei döntőjébe. Sokat készültek a megmérettetésre. A szakkörön nemcsak a tanórai anyagot mélyítettük, bővítettük ismereteinket azon túl is. A Természet Búvár című folyóirat egész évi anyagából átnéztük a földrajzi vonatkozású cikkeket. A verseny névadójának, Teleki Pálnak életútját is jól ismerni kell annak, aki eredményesen akar versenyezni.

Az alapos felkészülést követően, április 12-én, szombaton vettünk részt a megyei döntőn. A tanulók nagyszerű eredményeket értek el. Jámbor Bence második, Molnár Patrik harmadik és Kertész Mátyás nyolcadik helyezett lett.

Jámbor Bence továbbjutott az országos döntőbe.

megyei3 megyei4

Egy kis statisztika a versenyről. Az iskolai forduló 128 diákjából a hetedik osztályos megmérettetésre 22-en jutottak be. Járásunkból csak a bakonysárkányi iskola diákjai vehettek részt a megyei döntőn.

Gratulálok a diákoknak a kiváló eredményekhez!

Benis István, földrajz-környezettan szakos tanár