„Hulladékmanók” csapatnéven indult iskolánk 5 hatodik osztályos tanulója egy pályázaton, melyre hulladékokból kellett járművet készíteni. Karkuczka Zsolt, Zentai Tamás, Bognár Viktor, Manner Dominik és Kovács Márk hozzávetőlegesen két hetet dolgozott azon, hogy a pályázati kiírásnak minél jobban megfelelő pályaművet hozzanak létre. Fontos szempont volt, hogy minél többfajta hulladékot használjanak fel, lehetőleg tartalmazzon megújuló energiaforrást és minél érdekesebb, kreatívabb legyen.

Tanulóink összesen 11 féle hulladékból építettek egy hidroplánt, melynek belső terébe is be lehetett látni. A pilóta és a katonai személyzet is felfedezhető volt a gép „gyomrában”. A hidroplán propellerjét egy napelemmel mozgásba lehetett hozni. A gyerekek leírták, mi motiválta őket a jármű elkészítésében, mindezt természetismereti és történelemi tanulmányaikhoz kapcsolták. A pályázati dokumentációhoz csatolni kellett a megvalósítást bemutató fényképeket is.

A pályaműveket egyrészt szakmai zsűri bírálta, másrészt a közönségszavazatokat is figyelembe vették. Iskolánk csapata mindkét kategóriában első lett. Jutalmuk póló és pendrive. Továbbá az iskola 60.000 Ft értékű utalványt használhat fel parkosításra és a gyerekek egy utazást is nyertek a Parlamentbe. Az "idegenvezetést" Czunyiné Dr Bertalan Judit országgyűlési képviselő, kormánymegbízott személyesen végzi.

Gratulálunk a szép eredményhez! A jármű elkészítésében Benis István segítette a tanulókat, ötletadó Beke Ildikó volt, a pályázatot Benisné Manner Melinda gondozta. Az ünnepélyes díjátadásra Karkuczka Bernadett vitte el a gyermekeket.

djkioszt_001 djkioszt_004