Szép időben, jó hangulatban indult a 7. osztály június 5-én kirándulni. Úticélunk első állomása Agárd volt.  Érkezésünkkor Gizi néni – a házigazda – kíséretében hajóra szálltunk, és a kikötőből indultunk a Szúnyog-szigetre. Útközben egy kiselőadás keretében megismerkedhettünk a Velencei-tó sokszínű növény és állatvilágával.

12

A hajóról leszállva gyalogosan, kellemes környezetben folytatódott útunk a Pákozdi Katonai Emlékparkba.

34

A parkhoz érve a rekkenő hőségben szívesen megpihentünk az emlékmű árnyékában. Itt 3 fős csoportokat alkottunk, és Gizi néni útbaigazítása után következett egy 15 kérdésből álló kvízjáték.

56

Minden csoport nevet választott magának, majd a kapott térkép segítségével nekilátott a feladatok megoldásához. Előfordult, hogy egy-egy csapat eltévedt, de egy kis kitérő után folytatták útjukat.

78

Végül mindenki becsületesen végigjárta az állomásokat, és a hőség ellenére kitartóan dolgozott, mert az 1. hely volt a tét.

910

1112

A kvízjáték után újabb gyalogtúra következett az arborétumba. Egyesek kipróbálták, milyen is lehet gázmaszkkal túrázni, de a meleg miatt sokáig nem bírták.

1314

Séta közben bekukkantottunk az arborétum felújított tájházába is.

1516

Aztán átadtuk magunkat a szabadtéri játékoknak. Mindenre felültünk, mindent kipróbáltunk.

1718

Ekkor már nagyon megéheztünk, és neki is láttunk a szalonnasütésnek, majd jóízüen elfogyasztottuk az ebédet.

1920

Ebéd után mindenki izgatottan várta a csúzlizást. A piros és kék színű csapat több ütközetet vívott egymással. Hogy ki győzött? Természetesen a jókedvű játék öröme, nyugtázták a játék befejeztével a csapatok.

2122

Aztán következett a gyaloglás és hajózás vissza Agárdra. A hajón Gizi néni kihirdette a kvízjáték végeredményét és átnyújtotta az emléklapot.

2324

Visszaútunk során ismét megéheztünk, és bár először csak fagyizásról volt szó, végül mégis nagy lakomát csaptunk a gyorsétteremben. A képek önmagukért beszélnek.

2526

Fáradtan, de élményekben gazdagon érkeztünk haza estére.

 

Mór Mária, osztályfőnök