A nyolcadik osztály tanulói lázasan készülődtek a kirándulásra, az utolsó közös programra ebben az iskolában.  A hangulatot fokozta a verőfényes napsütés, a nyárias meleg. Az úti cél a Balaton-felvidék megtekintése volt. Elsőnek a Kinizsi-várat ismerhettük meg Nagyvázsonyban. Az egyetlen épségben maradt tornyának csigalépcsőit megmászva több szinten különböző tárgyakat, fegyvereket láttunk, melyek a középkorból maradtak ránk.

DSC05269DSC05272

 

Ezután Badacsony felé vettük az utunkat. Egy kellemes séta során jutottunk fel a költő, Kisfaludy Sándor és felesége, Szegedy Róza házához, amely irodalmi- és bormúzeumként működik. Innen gyönyörű kilátás nyílt a Balatonra. Badacsonyból Pálkövére mentünk, hogy elfoglaljuk a szállásunkat. Vacsoráig még jutott idő focira, pingpongozásra, ismerkedésre. Vacsora után kisétáltunk a Balaton-partra.  Mivel az idő még akkor is meleg volt, többen kedvet kaptak, hogy megmártózzanak a tóban. Rövid fürdés után visszatértünk a szálláshelyünkre.

DSC05285DSC05295

DSC05297DSC05305

Másnap Tihanyba indultunk, hogy megnézzük az apátságot, s más nevezetességeket a városban. Betértünk a Panoptikumba, ahol betekintést nyertünk a magyar királyok életébe, történelmünk sorsdöntő eseményeibe. Következő állomásunk Füred volt. Sétánk során megszemléltük a kikötőt, a Kossuth Lajos-forrást, Jókay  és Blaha Lujza villáját. Újabb ismeretekkel gyarapodva folytattuk utunkat Balatonfűzfőre, ahol a bob pálya várt minket. Sokan kipróbálták a régi mellett az új pályát is.

A bobozás után hazafelé indultunk. Útközben még betértünk Veszprémben egy gyorsétterembe éhségünket csillapítani. Ezután Mór, majd Bakonysárkány következett.

Kissé fáradtan, de élményekkel gazdagodva érkeztünk haza az esti órákban.

Beke Ildikó, Prosszerné Benczik Edit