Kedves Gyerekek! Tisztelt Szülők!

Benjamin Franklin mondta: Ami fáj, az nevel. Ez az oka annak, hogy a bölcs emberek megtanulják, hogy a problémáktól nem rettegni kell, ellenkezőleg, örömmel kell fogadni őket.

A gyermekeknek nap, mint nap problémákat, feladatokat kellett megoldani az iskolában. Többségük ezt legjobb tudása szerint tette, ezért jó lesz az év végi bizonyítványa is. Szép számmal voltak, akikről az is elmondható, hogy egy-egy tantárgy tanulásában olyan mértékben elmélyültek, ami messze túlmutat a tantervben meghatározott követelményeken. Az így szerzett tudásukat össze is mérték más iskolák tanulóival a különböző versenyeken. Büszkén mondhatjuk, kiváló eredménnyel.

IMG_3193 IMG_3217

A 2014. évi német nyelvi verseny győztese Varga Tamás.

A járási és területi szavalóversenyeken, mese és prózamondó versenyeken dobogós helyezést ért el: Szimler Patrícia (4 alkalommal), Molnár Mónika (3 alkalommal), Heller Barbara (2 alkalommal), Vajda Zsombor (2 alkalommal), Heller Regina, Malcsik Zsombor, Molnár Rebeka, Mireider Rebeka, Benis Zoltán, György Ferenc, Gazdag Zalán.

Első helyezést ért el a járási természetismereti versenyen Gulyás Eszter, Kertész Kaba és Molnár Mónika csapata. Mónika megnyerte a legjobb előadói díjat is. Második helyezett lett a járási sakkversenyen Kertész Mátyás, Heller Beatrix, Kertész Kaba és Pirsli János csapata.

A járási rajzversenyek díjazottjai: Cseszneg Fanni, Balogh Ádám, Ferenczi Gábor, Nagy Levente, Cseszneg Dorina.

A csornai járásban megrendezett EU vetélkedőn Kertész Mátyás, Molnár Patrik, Szrogh Zsanna csapata 1. helyezést ért el.

A megyei kiírású „hulladékból járművet” elnevezésű versenyen a szakmai zsűri és a közönség által megítélt első helyezést is elnyerte Karkuczka Zsolt, Zentai Tamás, Bognár Viktor, Manner Dominik és Kovács Márk csapata.

Most pedig rangos tanulmányi versenyek megyei döntőjének eredményeit fogom felolvasni:

Zrínyi matematika verseny 5. hely, Kalmár matematika verseny 4. hely Kertész Mátyás
Teleki földrajz verseny Jámbor Bence 2. hely, Molnár Patrik 3. hely, Kertész Mátyás 8. hely
Kaán természetismeret verseny Gulyás Eszter 2. hely, Bálint Fanni 3. hely
Herman biológia verseny Szrogh Zsanna 3. hely, Heller Beatrix 7. hely
Ifjú fizikus verseny Kertész Mátyás 2. hely, Heller Beatrix 7. hely, Molnár Patrik 9. hely

Utoljára, a legjelentősebb eredmények, a tanulmányi versenyek országos döntősei következnek:

Kertész Mátyás a Pangea matematika versenyen 2. helyezést ért el.
Jámbor Bence a Teleki földrajzversenyen 5. helyezett lett. Bence megnyerte Tata város különdíját is.

Köszönöm a pedagógusok áldozatos munkáját, melyet a versenyfelkészítés során tanúsítottak.

Minden társszervezetünknek köszönöm az iskolával való jó szakmai együttműködést: óvodának, védőnői és iskolaorvosi szolgálatnak, a katolikus és a református egyházaknak, hitoktatóknak.

Köszönöm az anyagi támogatást a Szülői Munkaközösségnek, a Bakonysárkányi Német Nemzetiségi Önkormányzatnak, a Bakonysárkányért Alapítványnak, Prosszer Ottó képviselő úrnak és különösképpen a Bakonysárkányi Önkormányzatnak, Ősz Ferenc polgármester úrnak. Az önkormányzat bár nem fenntartónk, de egész évben segítséget nyújtott rendhagyó programjaink szervezéséhez és működésünkhöz.

Köszönöm a járási tankerület hozzáértő szakmai munkáját és kiemelt programjainkhoz nyújtott anyagi támogatását!

Pedagógusaink egy csoportja az előző nyári szünetben Székely Emese tanítónő vezetésével kerámia dicsőségfát készített. A látványos és egyedi alkotás a tanév elejére készült el és az iskola aulájában tekinthető meg. Az esztétikai funkción kívül azt a célt szolgálja, hogy a tanulmányi versenyen kimagasló teljesítmény nyújtó és/vagy az iskolai munkában folyamatosan jól teljesítő tanulók neve és fényképe felkerüljön egy-egy virágba és példaként szolgáljon az itt tanulók számára. A diákok az általános iskola befejezése után kerülhetnek fel. Tantestületünk visszatekintett az elmúlt 10 tanévre és döntése szerint az alábbi 10 tanuló került a dicsőségtáblára: Benis Gréta, Klenota Barbara, Lanter Georgina, Kiss Krisztina, Szrogh Bence, Benczik Roxána, Kertész Soma, Mayer Annamária, Benis Olivér és Veréb Edina. Büszkék vagyunk volt tanítványainkra, akik jelenleg orvosnak, jogásznak, mérnöknek, pedagógusnak, nyelvésznek készülnek, vagy valamelyik neves gimnázium tanulói. További életútjukhoz sok sikert kívánunk!

dicsosseg

Ezt követően azok a jelenlegi tanulóink részesültek igazgatói dicséretben, akik jó eredményeket értek el a megyei tanulmányi versenyeken. Név szerint: Kertész Mátyás, Jámbor Bence, Szrogh Zsanna, Molnár Patrik, Gulyás Eszter, Bálint Fanni, Heller Beatrix.

Benis István és Prosszer Ottó képviselő urak által felajánlott 50.000 Ft összegű jutalmat megosztva kapta Kertész Mátyás és Jámbor Bence az országos versenyeken elért eredményeikért.

Búcsúzó 8. osztályosainktól Polgármester Úr emlékplakettel köszönt el.