Szeptemberben elkezdtük a felkészülést az Origó Német Junior Nyelvvizsgára, amely keddenként a 6. órában valósul meg. A felkészítő foglalkozáson nyolc hatodik osztályos tanuló vesz részt, akikkel mind az írásbeli, mind a szóbeli feladattípusokat gyakoroljuk, mivel a nyelvvizsga két részből, írásbeli és szóbeli vizsgából áll. Az írásbeli vizsga méri a szövegértést, a nyelvhasználati készséget, valamint az íráskészséget. A szóbeli vizsga pedig a hallás utáni szövegértést, illetve a beszédkészséget.

junior1junior2

Így a felkészítő órákon írásbeli nyelvvizsga mintafeladatokat oldunk meg, a szóbeli vizsgán előforduló témaköröket dolgozzuk ki és gyakoroljuk el közösen, továbbá CD-ről hallgatunk német anyanyelvű emberekkel készített párbeszédeket, interjúkat, amelyek alapján hallás utáni szövegértést mérő feladatokat végzünk.

A nyelvvizsga 2012. december 19-én, az ELTE Idegennyelvi Továbbképző Központjában (1085 Budapest, Rigó u. 16.) lesz. A vizsga eredményéről a vizsgát követő 1 héten belül értesülhetünk. A sikeresen letett Junior Nyelvvizsga A2-es szintnek felel meg, amelynek birtokában a gyerekek előnyt élvezhetnek a középiskolai továbbtanulásnál, illetve kiváló ugródeszka lehet az Origó további államilag elismert nyelvvizsgáihoz.

Bízunk abban, hogy nyelvvizsgázó diákjaink a 2013-as évet már egy nyelvvizsgával gazdagabban kezdik!

György Orsolya, német szakos tanár