„Őszi Projekt” a második osztályban

Az október 15. és november 15. közötti időszakban a 2. osztályos tanulók mindennapjai az „őszi projekt” szellemében teltek. Ami az évszakhoz kapcsolható, mindent igyekeztünk becsempészni a programok és feladatok közé. Egyik környezetismeret órán burgonyát és kukoricát szedtünk, illetve megfigyeltük, hogyan dolgozik egy hatalmas kombájn.

10 11

Másik alkalommal az a gyermek is szüretelhetett, aki eddig még sosem szedett szőlőt, és a darálót is megpróbálhatták használni.

Rajz órákon elkészítettük az olvasmányokhoz a megfelelő munkákat egyéni, páros és kiscsoportos munkában. A programok zárásaként a gyerekek nagy örömére meghívást kaptunk a falu kézműves műhelyébe, ahol mindenki maga kedvére formázhatott szebbnél szebb őszi motívumot, valamint az ünnepek közeledtével a Mikulás és a Karácsony hangulatát is sikerült egy kicsit belecsempészni a munkájukba.

A több mint három hét alatt elkészített munkák november 15-én, a mesemondó verseny helyszínén, a faluházban kiállítás formájában voltak megtekinthetők.

Malcsik Józsefné, osztályfőnök

A programterv elérhető itt.

A beszámoló elérhető itt.