Tisztelt szülők, nagyszülők, kedves gyerekek!

Tanáraink és tanulóink nevében szeretettel köszöntünk minden kedves vendéget, segítőkész szülőt és meghívottat.

Iskolánkban évente megrendezett ünnep a farsang. Idén is összegyűltünk, hogy felvillantsunk néhány mozzanatot tehetséges iskolatársaink produkcióiból.

De nézzük először, mi is az a Farsang!

Európa szerte a hosszú tél lassú elmúlását mulatságokkal, zajos játékokkal próbálják siettetni. A hagyomány úgy tartja, hogy a szívet, természetet megszentelő tavasz csak akkor érkezhet, ha a hideg telet kitessékeltük testünkből-lelkünkből és a telet elűztük.

Erre a célra nagyszerű eszközöket talált ki az ember: hangos zajjal, dallal, tánccal és persze álarcos alakokkal ijesztgeti a telet. Közben pedig az sem baj, ha aprók-nagyok jól érzik magukat.

Az alakoskodás hagyománya fennmaradt évszázadokon keresztül, más-más formát öltve a királyi udvarokban, a városokban és a falvakban.

És persze a mi iskolánkban is. Hogy el ne feledjük ezt a vidám ünnepet, játékkal, dallal, alakoskodással készültünk kedves közönségünk és a magunk szórakoztatására. Szokásunkhoz hűen osztályok szerint mutatkozunk be.

 

Szeptember első napjaiban sok kis aranyos elsős nyüzsgött az iskolánk folyosóin, udvarán és a tanteremben. A tanító néni fel is sóhajtott néha: „Úgy nyüzsögtök itt, mintha legalább százan lennétek!” Egy talpraesett kisfiú megtoldotta: „Akkor már legalább 101-en legyünk, mint a kiskutyák!” Az ötlet megszületett! Most nézzük, vajon a sok kedves kis jószág épsége veszélyben forog-e. Esetleg kifognak Szörnyellán, a gonosz, boszorkányarcú, bundaimádó nőszemélyen? A műsor végére ez is kiderül, drukkoljunk az elsős dalmaták sikerének!

1 3

Bizonyára mindenki ismeri a Kiskakas és a török császár történetét. A 2. osztályosok ezzel a vidám mesével szeretnék megajándékozni a közönséget ezen a hűvös téli szombat délutánon.

Fogadják szeretettel műsorunkat!

A harmadik osztályos tanulók a zord, hideg telet vidám cirkuszi mutatványokkal igyekeznek elűzni ebben a farsangi időszakban.

Fogadjátok szeretettel produkciójukat!

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy szelektív hulladékgyűjtő sziget, színes szuperkukákkal. Lakói izgatottan várják újjászületésüket. Vajon mi lesz belőlük újrahasznosításuk után? Létezik azonban egy másik gyűjtőhely is, a veszélyes hulladékoké. Hátborzongató lakói tönkre akarják tenni a Földet.

4 5

Mostanában nagy keletje van a különböző televíziós csatornákon a különféle családok közötti viszályokról szóló sorozatoknak. Valószínűleg mindenki részesült már efféle élményben. Az ötödikesek elképzelték, hogy milyen lett volna, ha az ilyen viszály két főúri, angol család között történik.

7 8

A hétköznapokban sok furcsasággal találkozunk, amelyek a többségi társadalmat néha megbotránkoztatják.

Ilyen élethelyzeteket tár Önök elé a 6. osztályBolondos életképek” című összeállításával.

Új év, új szelek, új fogadalmak. A 7. osztály életében a 2013-as év remélhetőleg nagy változásokat hoz. Megfogadták, hogy feladják a mindig balhés életet és helyette kezükbe veszik a tankönyveket.

Vajon sikerül-e a javulás útjára lépniük?

Meddig a kitartás, a "szent" élet?

Mindez csak ámítás? Íme egy próbálkozás.

9 11

A matematika szép, de nem könnyű tudomány. A tanításához igencsak fel kell kötnie az alsóneműjét annak, aki népszerűsíteni szeretné a tanulók körében az algebra és a geometria gyönyörűségeit. A következő vendégművész duett kicsit másként szeretné népszerűsíteni és elsajátíttatni az egyik legismertebb síkidom alapvető tulajdonságait. E síkidom a paralelogramma.

A mindenkori 8. osztályosok legnagyobb rendezvénye a farsangi mulatság. Mi is nagyon vártuk már ezt a napot, szeretnénk most egy jót szórakozni.

De senki se higgye, hogy nekünk csak a bulizáson jár az eszünk. Már most a jövendő középiskolai feladatainkra készülünk. Éjt nappallá téve faljuk a könyveket, előre olvassuk a középiskolai kötelező irodalmat. Madách nagy művét, „Az ember tragédiáját” is számba vettük. Hogy igazán átélhessük a mű lényegét, most színpadra visszük, igaz a Karinthy-féle változatban.

Következik az EMBERKE TRAGÉDIÁJA!

13 16

A nyolcadikosok köszönetet mondanak mindazoknak, akik segítették rendezvényük sikerét.

Köszönet az alábbi vállalkozóknak, cégeknek, a tombolatárgyakért:

Prohot Számítástechnikai Szaküzlet, Mór

Bakony Vegyesbolt

HA-MO Vegyesbolt

Sárkány Söröző

Köszönet mindazoknak a szülőknek, pedagógusoknak is, akik süteményt, vagy tombolatárgyakat ajánlottak fel!