Hóban ébred majd az ünnep,

Minden percben nevet ránk.

Tud-e bármi szebbet adni,

Mint a békés nagyvilág?

Egy évvel ezelőtt ezekkel a gondolatokkal kívántak tanulóink és pedagógusaink Önöknek szép karácsonyt.

Ma kilencedik alkalommal vehetünk részt kis zenészeink adventi hangversenyén. A Gyöngy Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Bakonysárkányba kihelyezett tagozatának 13 hangszeres oktatásban résztvevő tanulója van. Pálföldi Tamás és Ocskai Simon tanár urak tanítványai zongorán, furulyán, trombitán, gitáron, harangjátékon és dobon játszhatnak.

advent1 advent4

advent2 advent3

advent5 advent6

advent7 advent8

advent13 advent9

A diákok harmada ebben a tanévben kezdett hangszeren játszani, a többség másfél, néhányan pedig több éve zenélnek.

Győződjünk meg róla együtt, milyen eredményes a munkájuk!

 

Karácsonykor mindenki varázsol,

meglepetés bújik ki a zsákból.

Fésüs Éva szavainak megfelelően az elsősök is meglepetést varázsolnak elénk, táncolni fognak. Hortobágyiné Göndör Katalin kis tanítványai még csak szeptemberben kezdtek táncolni és már vállalkoztak a színpadi szereplésre.

Most Ők következnek.

 

Sokkal értékesebb a magad alkotta ajándék. – Amíg készíted, mindig arra gondolsz, akié lesz. Nem egy pillanat csak, amíg megveszed, hanem hosszú órák, esték, amíg elkészülsz. Ezalatt beépül az ajándékba a szereteted is.

A mi iskolánk énekkara is nagy szeretettel készült több héten át a mai napra. Egy karácsonyi ajándékcsokrot fognak átadni, amely ugyan nem kézzelfogható, nem vihető haza, de reményeink szerint nagyon kellemes perceket fognak Önöknek szerezni.

advent10 advent11

Stipsitsné Tamaskovics Anikó iskolánk énektanárának, az énekkar vezetőjének irányításával valamint zongorakíséretével karácsonyi dalokat hallhatunk tőlük. Az utolsónak elhangzó dalt, iskolánk és óvodánk tantestülete együtt énekeli a gyerekekkel.

advent12

Ezzel kívánunk Önöknek nagyon boldog karácsonyt.

Az ünnepségen felállított fenyőfát Varga Tibor családja ajánlotta fel, köszönet érte!