A bakonysárkányi iskola hat tanulója vett részt február 29-én az ITK-Origo nyelvvizsgaközpont által szervezett Junior német nyelvvizsgán. Ezt a nyelvvizsgatípust speciálisan azoknak a nyelvtanulóknak fejlesztették ki, akik életkoruk miatt még nem tehetnek akkreditált nyelvvizsgát, de mégis szeretnék hivatalosan is bizonyítani tudásukat.

Iskolánkban a gyerekek első osztálytól heti 6 órában tanulhatnak német nyelvet. Ez az óraszám lehetővé teszi, hogy felső tagozatra komoly, mérhető nyelvtudást érjenek el tanulóink. A felkészülést nyelvvizsga előkészítő foglalkozásokkal is segítettük.

A részvételt iskolánk anyagilag is támogatta a vizsgadíj átvállalásával. Nagyon fontosnak tartjuk ugyanis tudatosítani a használható és mérhető nyelvtudás jelentőségét. Ezzel a vizsgával a gyerekek objektív visszajelzést és elismerést kapnak tudásukról, ami nagyon erős motiváció a további nyelvtanulásra. Ezen kívül lehetőségük nyílik a valódi vizsgahelyzet átélésére, ami a későbbiekben hatalmas segítség, hiszen a rutin jelentősen befolyásolja a vizsga sikerét.

Szabó Magdolna

nyelv1 nyelv2