Mindkét verseny megyei megmérettetéséről bejutottunk az országos döntőbe.

Az elmúlt egy-másfél évtized alatt jelentős eredményeket értünk el a földrajz és természetismeret oktatás területén. A Teleki Pál Országos Földrajz-földtan Verseny megyei döntőjén tíz alkalommal értünk el első helyezést és képviseltük megyénket az országos döntőn. Ezen időszakban 22 dobogós helyezésünk volt e versenyen. Ezeknek az eredményeknek is köszönhetjük, hogy az idei tanévben két országos felmenő rendszerű versenynek is házigazdái lehettünk, a Teleki és a Kaán versenyeknek.

A megyei döntőkre összesen 106 versenyző jutott be, őket 36 felkészítő kísérte a megye 25 különböző intézményéből. Iskolánk felkészülten fogadta a versenyre érkezőket. A pedagógusokat előadás várta, melyet a MOZAIK Kiadó képviseletében, Petró Tamás tartott a legfrissebb digitális tananyag tartalmakról. A gyerekek a verseny után az alkotópadlásunkon dolgozhattak, tavaszfát, kvircedlit és természetjáró baseball sapkát készíthettek. Kipróbálhatták az ördöglakatokat, logikai játékokat és az informatikai eszközeinket.

 080  081

A legfontosabb természetesen maga a verseny és az annak kapcsán született eredmények voltak. Óriási büszkeség töltött el bennünket, amikor megtudtuk, hogy tanulóink a megye kiválóságai lettek ebben a tanévben is. Íme az eredmények:

Kaán Károly Országos Természet- és Környezetismereti Verseny, megyei döntő

5. évfolyam

1. helyezés Jámbor Bence

2. helyezés Szrogh Zsanna

4. helyezés Kertész Mátyás

 

Teleki Pál Országos Földrajz-földtan Verseny, megyei döntő

7. évfolyam

2. helyezés Varga Tibor

5. helyezés Benczik Amanda

5. helyezés Wágner Gábor

 

8. évfolyam

1. helyezés Benis Olivér

5. helyezés Nagy Emil

 134

 

Benis Olivér és Jámbor Bence májusban Komárom-Esztergom megyét fogja képviselni az országos döntőkön Balatonalmádiban, illetve Mezőtúron. A diákokat ebben a tanévben is - akárcsak másfél évtizede mindannyiszor - Benis István tanár úr készítette fel kiváló eredménnyel.