ISKOLAI NYÍLT NAP

Március 22-én nyílt nap volt iskolánkban. Ma már mindenütt megszokott dolog, hogy az iskola kapuit időnként a szülők előtt is kitárják. Ez alkalommal mégis rendhagyó dolgokat láttak az intézményünkbe látogató vendégek. Szórakoztató, érdekes és változatos tanórákat, ahol tanár és diák egyaránt motiváltabb. Elsősorban a korszerű informatikai eszközök keltették fel a figyelmet. A pedagógusok szinte valamennyi tanórán alkalmazták az interaktív táblákat. A tananyagot életszerűen és élményszerűen mutatták be. A gyerekek közül már a legkisebbek is nagy természetességgel mozgatták az ikonokat a digitális felületen.  A szülők csodálkozva látták, hogy a fehér kréta-fekete tábla korszakának nyoma sincs már oktatási intézményünkben. Rácsodálkoztak a szavazó szett, illetve a tanulói laptopok használatára is.

Felújított és korszerűsített oktatási intézményünkben korábban is voltak már aktív táblák és használtuk is azokat, de február-március hónapokban ugrásszerű előrelépés történt az informatikai ellátottság területén. Ez a két TIOP pályázatnak köszönhető. Melynek következtében a 20 munkaállomásos informatika szaktanterem minden gépe egy évesnél fiatalabb technikai színvonalú lett, a tantermek 70%-a interaktív táblával felszerelt, rendelkezünk tanulói laptokkal, szavazó csomaggal és minden helyiségben biztosított a vezeték nélküli internet.

A nyílt nap célja többek között az is volt, hogy az új taneszközök használatát bemutassuk a napi oktatási folyamatban.

Ezen kívül az új módszerek alkalmazását is láthatták a tanórákra látogató szülők. Az elmúlt tanévben bevezetett kompetencia alapú oktatásból szinte valamennyi tanórán ízelítőt kaptak. Megfigyelhették hogyan dolgoznak gyermekeik párban vagy csoportban és hogyan vesznek részt a kooperatív munkában. A szülők a legkülönbözőbb tanórákra látogathattak. Az órarendbe iktatott népi táncra, és a mindennapos németórára éppúgy, mint magyarra vagy matematikára.

A szülők érdeklődését felkeltette az előzetesen meghirdetett program. Bár a felsőben szerényebb volt a látogatottság, az alsóban volt olyan osztály, ahol nyolcvan százalék fölött volt a részvételi arány.

A programról készült képek megtekinthetők itt!