A tavaszi szünet előtti utolsó tanítási napon rendhagyó foglalkozások voltak az alsó tagozatosoknak. „Húsvéti híradót” nézhettek ezúttal a napközisek közreműködésével. A bemondói szerepbe bújt kisdiákok húsvéti népszokásokról, hagyományokról adtak tájékoztatót. Egy helyi „néprajzkutatóhoz” is ellátogattak a műsor szerkesztői. Arra a kérdésre keresték a választ, hogy mi volt előbb a nyúl vagy a tojás? A műsor további részében a kiszézés hagyományát, a zöldág-járást és a locsolást is bemutatták. Végül pedig néhány magyar és német húsvéti játékot is láthattak az iskolásokból átmenetileg televízió nézővé váló gyermekek.

A szereplőket Kiss Ramóna napközis tanító készítette fel az előadásra.

husvet1 husvet2

A hagyományőrző rendezvény vetélkedővel folytatódott, ami természetesen szintén a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódott. A program befejezéseként minden kisdiák elkészíthetett egy húsvéti díszt vagy ajándékot.

husvet3 husvet4

Iskolánkban technika és rajzórákon is teret adunk a hagyományőrzésnek. Már több hete különböző „kézműves remekek” készülnek húsvétra. A második osztályosok például tojást berzseltek az alkotópadlás konyháján.