Újabb siker az országos földrajz versenyen

Komárom-Esztergom megyét képviselte iskolánk 7. osztályos tanulója, Benis Olivér a Teleki Pál Országos Földrajz-földtan Verseny döntőjében. A megmérettetést Balatonalmádiban rendezték  az elmúlt hétvégén.

A háromnapos verseny összetettségét jelzi, hogy az írásbeli és a szóbeli megmérettetés mellett terepgyakorlaton is részt kellett venni. Az írásbeli fordulóban egy 100 pontos, átfogó feladatsort kellett megoldani. Olivér teljesítménye 95%-os volt, ezért megkapta a legjobb írásbeliért járó díjat. A szakmai terepbejáráson a Balaton-felvidék földrajzi, geológiai szempontból nevezetes részeit keresték fel a versenyzők: Kenesei-magaspart, Lóczy-barlang, Tihanyi-félsziget, Felsőörsi geológiai bemutatóhely, Csere-hegy. Ennek a versenyszámnak az volt a nehézsége, hogy az összes elhangzott friss információról azonnal kellett számot adni . Ebben a fordulóban is megkapta Olivér a "legjobb terepi dolgozat" díjat. Az utolsó versenyszám a szóbeli volt, melyen a tanulóknak vizsgaszerűen kellett egy-egy tételt húzni és erről színes, érdekes előadást tartani.

Olivér az összesített versenyben az ország 6. földrajzosának bizonyult. Gratulálunk neki! Büszkék vagyunk, hogy iskolánk ilyen szép eredményeket ért el az országos földrajz versenyeken.

eredmenyhirdetes

Benis István tanár úr is díjazott volt az országos versenyen. Abból az alkalomból kapott elismerést, hogy földrajz tanári pályája során már 10 tanulót juttatott el az országos döntőbe.