Óvodásaink és  iskolásaink várták a Mikulást

December hatodikán már a kora délelőtti órákban vendég érkezett az óvodába. Acsainé Janny Margit nyugdíjas óvó néni lepte meg a gyerekeket egy kedves mesével. A nyuszi a havas erdőben megtalálta a Mikulás kesztyűjét és hosszas megpróbáltatásokon át visszajuttatta jogos tulajdonosának. A mesében még bábfigurák segítettek elképzelni az erdei jelenetet, de a kesztyűt már az ajtón becsengető Mikulás kapta meg.

ovi1 ovi2

Az ovisok nagy örömmel fogadták a nagyszakállút, versekkel, énekkel kedveskedtek neki. Nem is tudott egykönnyen megválni a Mikulás tőlük. Elkísérték még a Faluházhoz is. Ott déli harangszókor várták Őt az iskolások.  A furulyaszó és ének mellett az akai gyerekek tanulságos meséjét, a kecske temetését is megnézte a Mikulás. A jelenetet Mór Mária tanárnő tanította be, a műsorszámokat Molnár Gábor tanító bácsi vezette fel.

mikulas2 mikulas1

A végén mindenki ajándékcsomagot kapott, melyet Kiss Ramóna, a Német Kisebbségi Önkormányzat képviselője adott át a Mikulással. /Köszönjük a Német Kisebbségi Önkormányzat 60.000 Ft-os támogatását, mellyel a Mikulás rendezvény sikeres lebonyolítását segítette./

mikulas3

A felsősök visszaérve az iskolába ugyancsak meglepődtek. Két új csocsóasztal is várta Őket. Nagy örömükre rögtön kipróbálhatták azokat. Az asztali focit az önkormányzati képviselők által felajánlott tiszteletdíjból vásároltuk. Azt reméljük, a hideg téli időszakban kellemes időtöltést jelent majd a gyermekek számára.