„Ha olyan foglalkozást választasz, amit szeretsz, akkor egy napot sem kell dolgoznod életed során”, írta Konfuciusz, kínai filozófus.

 A nyolcadikos tanulóknak a pályaválasztás mindig nehéz feladat. Előfordul, hogy nincs mindenkinek kiforrott elképzelése a továbbtanulásról, ezért iskolánk igyekszik sokoldalúan segíteni tanulóinknak a helyes döntés meghozatalában.

Pályaválasztáskor lényeges, hogy rendelkezzenek megfelelő ismeretekkel a választott középfokú intézményről, választott szakmáról. Minél több információval rendelkeznek, annál nagyobb a valószínűsége, hogy helyesen döntenek.

Ebben a tanévben is részt vettünk 7-8. osztályos tanulóinkkal november 10-én a Tatabányán megrendezett Pályaválasztási kiállításon, amely jó alkalom volt a tanulók tájékozódására.

 

Az önismereti tesztek kitöltése után, számos információt gyűjthettek a középfokú intézményekben folyó oktatásról, továbbá megyénk és a környező megyék munkaerő szükségleteiről, hiányszakmáiról.

 

A szerencsésebbek kipróbálhatták egy-egy szimulátor gyártó berendezés működését is.

 

Már csak néhány hónap áll a 8. osztályosok rendelkezésre, hogy meghozzák végleges döntéseiket. Ehhez kívánunk nekik sok sikert!  

 

                                                                       Mór Mária, Molnár Gábor, osztályfőnökök