Intézményünk fontosnak tartja, hogy az elsősök ne szorongással kezdjék meg az iskolai tanulmányaikat, ezért minden évben meghívjuk az óvodásokat egy iskolai betekintésre. Ebben az évben Gyüsziné Rohonczi Anita tanítónő várta a gyereket az első foglalkozáson. A kisgyerekeket egy mesebeli kirándulásra hívta. Az erdőn sétálva több állattal találkoztak, majd a mezőn virágokat számláltak. Ahhoz, hogy bejussanak a tudás várába 3 kérdésre is meg kellett válaszolniuk. A feladatokat mindannyian jól teljesítették, így nyitva áll előttük az iskola kapuja is.

 

Bence bácsival egy vívás foglalkozáson is részt vehettek. Néhány harmadikos diák megmutatta, hogy milyen ügyesen „forgatja már a tört”. Igaz még csak a műanyag változatot.  Az óvodások valódi tört is foghattak, bár annak nagyon különleges volt a vége, egy kanál. Ezzel kislabdát kellett „bekanalazni” a zsámolyba.

Iskolánk sajátossága a német nemzetiségi oktatás. Természetes, hogy már az óvodásokkal is megismertetett Magdi néni néhány német szót. A feladatokat nagyon élvezetessé és érdekessé tette az interaktív tábla használata, amit az ovisok is kipróbálhattak.

Az utolsó foglalkozáson ismét egy kis mozgásra ösztönöztük a gyerekeket. Gábor bácsi néptánclépéseket tanított nekik, amit immár felszabadultan követtek a leendő iskolások.

A foglalkozások szünetében igazgatói tájékoztatót hallhattak a szülők az iskoláról, a táncóra ideje alatt többségük az egyházak tájékoztatóján is részt vett.