Több évtizedes hagyomány, hogy iskolánk járási szintű szavalóversenyt szervez áprilisban. Minden évben a költészet napjához kapcsoljuk a rendezvényt, de nem mindig sikerül az adott napon megszervezni. Ebben az évben szerencsések voltunk, mert semmi akadálya nem volt annak, hogy éppen április 11-én szervezzük meg a versenyt.

Prosszerné Benczik Edit magyar szakos tanárnő köszöntötte a megjelenteket. A hangulatot Lázár Ervin meséje, a Dömdö-dömdö-dömdödöm alapozta meg. A történet szerint az állatok versíró versenyt szerveztek igencsak sajátos módon. Volt, aki nem tudta rímbe szedni a mondandóját, más plagizált, vagy értelmetlen szövegezést használt. Ez aztán sok mosolyt csalt a közönség arcára. A történetet az iskola drámacsoportja adta elő Rumán Sándor tanár úr felkészítésével. A jelenetet Molnár Gábor tanár úr énekkel és gitárjátékkal színesítette.

Ezt követően került megrendezésre a verseny. A járás 8 iskolája jelentkezett felhívásunkra és összesen 46 tanulót neveztek. A tanulókat 3 korcsoportban értékelte a zsűri.

1-2. osztályos korcsoport

1.helyezett: Letenyei Kata és Magyar Zoé, Kisbér

2.helyezett: Egri Noel, Bakonysárkány

3.helyezett: Billig Péter és Fidler Fanni, Kisbér

Zsűri: Róth Ilona, Szabó Magdolna

3-4. osztályos korcsoport

1.helyezett: Horváth Rebeka, Kisbér és Maszlavér Lilien Hanna, Bakonyszombathely

2.helyezett: Benis Benedek, Súr és Varga Ádám, Bakonysárkány

3.helyezett: Gellér Fruzsina, Súr

Zsűri: Ihászné Erdélyvári Csilla, Székely Emese

5-8. osztályos korcsoport

1.helyezett: Molnár Rebeka, Bakonysárkány és Lesz Leila, Kerékteleki

2.helyezett: Geszler Ádám, Bakonyszombathely

3.helyezett: Takács Dominik János, Bakonysárkány és Vachtler Ágnes, Súr

Zsűri: Kemény Péterné, Obertol Éva

A helyezettek oklevélben és könyvjutalomban részesültek. Minden résztvevő emléklapot és kerámia ajándékot kapott. Ez utóbbi a nyitójelenethez kapcsolódott és Székely Emese tanítónő vezetésével az iskola alkotópadlásán készült.

Gratulálunk a versenyzőknek és felkészítőiknek. Köszönjük a szervezésben résztvevők munkáját!