„A jó szakma biztos jövő!” – Ezzel a mottóval lelkesítették a szakmák iránt érdeklődőket a kisbéri Bánki Donát Szakközépiskolában a szakmák éjszakáján. A gyerekek közvetlen közelről nyerhettek bepillantást a különböző foglalkozásokba szakoktatók és diákok segítségével. Az asztalosműhelyben kiskocsit készítettek, a varrodában virágos tarisznyát varrtak és egyszerű varrodai feladatokat oldottak meg varrógéppel. Szerszámpróba keretében alkalom nyílt hagyományos és CNC alapmegmunkálások megismerésére és munkadarabok gyártására. A gyerekek minden őket érdeklő kérdésre választ kaphattak: beszélgettek az ott tanuló diákokkal, szakoktatókkal, megtudhatták, mi szükséges az adott szakmák elsajátításához és mi vár rájuk később, a munka világában.

A programokat katasztrófavédelmi és rendvédelmi bemutató is színesítette, melyek során megismerkedhettek a legújabb magyar fejlesztésű tűzoltóautóval és különböző fegyverekkel is.

 

 

Az estét tombolasorsolás zárta, ahol minden résztvevő értékes nyereményekkel gazdagodott.

A rendezvény nagyon jó alkalom volt a tájékozódásra. A sok színes program  felkeltette a gyerekek érdeklődését a különböző szakmák iránt, segítve ezzel a későbbi pályaválasztást.

Szabó Magdolna

osztályfőnök