Minden 3. osztályos tanuló izgatottan várta a május 3-át, ugyanis ezen a napon tanulmányi kirándulásra indultunk.

Elsőként a péri repülőteret látogattuk meg. Nem várt szerencse ért bennünket: ezen a napon nem egy, hanem 2 repülőgép földet érésének lehettünk tanúi. Az utasok mosolyogva integettek tanítványainknak, akik viszonozták a kedves köszönést. A tankolást követően óriási élményt jelentett számunkra, a felszálló gép látványa.

 

Az alkalmat megragadva, megtartottuk az évenkénti mesenapunkat is: idén egy vicces mesével foglalkoztunk. A gyerekek csoportban dolgozva oldották meg az ehhez kapcsolódó feladatokat, amiért mindenki elnyerte jutalmát, egy hűsítő jégkrém formájában.

Elérkeztünk utolsó helyszínünkhöz, a Pannonhalmi Apátsághoz. Az itteni tanösvény remek alkalmat kínált, hogy közelről szemügyre vehessük a természetet. A fák közötti úton sétálva a tanulók megfigyelhették az avar és cserjeszintet, a lombkoronaszintre pedig a kilátóból tekintettek le. Ha már itt voltunk, a Boldog Mór kilátóba is felmerészkedtünk.

 

Ez a kirándulás jó lehetőség volt arra, hogy a gyerekek a környezetismeret órán tanultakat élőben megfigyeljék. Mindenki jól érezte magát, még a nagy meleg ellenére is. 

Kökény Kitti , tanítónő