Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság alkotói pályázatot hirdetett 2018-ban is az óvodások, általános iskolások és középiskolások részére. A felmenő rendszerű pályázatra az iskolások a 6-10 éves, a 11-14 éves, valamint a 15-18 éves korcsoportban küldhettek be alkotásokat.

A versenyzők színes ceruzákkal, zsírkrétákkal, számítógépes grafikákkal és versekkel, mesékkel kelthették életre a tűzoltók izgalmas és egyben veszélyes világát.

Az ünnepélyes díjátadó ünnepségén Csekéné dr. Laczkó Melinda tűzoltó  alezredes hivatalvezető asszony köszöntötte a nyertes rajzok alkotóit és az őket felkészítő tanárokat, kísérőket. Bemutatta a bíráló bizottság tagjait: Csizmadia Sándor tűzoltó őrnagyot, Csurilla Judit és Határvölgyi Csilla rajzpedagógusokat.

Ezt követően Kelkó Balázs tűzoltó alezredes átadta az ajándékcsomagokat és okleveleket a versenyen helyezést elért kisdiákoknak.

A díjátadó végén a nyerteseknek lehetősége volt magukra ölteni a tűzoltók ruháját, felszerelésüket közelről is megnézhették. Az érdekes  bemutatót éles riasztás hangja szakította félbe, így a résztvevő gyerekek élesben is láthatták a tűzoltók kivonulását a laktanyából.

A díjátadáson az olyan nagyvárosok, mint Tatabánya, Komárom  vagy Oroszlány mellett egyedüli falusi iskolaként 5 alkalommal is elhangzott iskolánk neve. Az első helyezettek munkái automatikusan részt vesznek az országos versenyben is. Gratulálunk a nyerteseknek!

Plakát kategória 6-10 éves korosztály:

1. helyezett: Egri Noel    2. osztály

2. helyezett Láng Jázmin 2. osztály

 

Szabadkézi rajz kategóriában a 11-14 éves korosztály:

1. helyezett: Babusák Darina  6. osztály

2. helyezett: Iván Boglárka     6. osztály

Különdíj: Babusák Roland

 A díjkiosztóról Egri Noel édesanyja tájékoztatta iskolánkat. Köszönjük!