AZ EMMI által támogatott NTP programunk keretében 14 tanulónk vesz részt abban a tehetségfejlesztő programban, mely három fő elemből áll: műhelymunkák, egy napos múzeumlátogatás, két napos tanulmányút. Az utolsó programelem megvalósítására majd június közepén kerül sor.

Egész éves tevékenységünk nyilvános bemutatására szerveztük meg május 28-án a Kutató Diákok Napját. Lehetőséget adtunk a diákoknak a műhelymunkák során szerzett ismereteik, élményeik megosztására, valamint a tárgyiasult alkotások bemutatására. A programon való részvételt a járás többi iskolájának és a szülőknek is felkínáltuk.

Megnyitásként Benisné Manner Melinda intézményvezető mutatta be a Bakonysárkányi Fekete István Általános Iskolában megvalósuló projektet, majd tanulóink prezentációi következtek az alábbi témákban.

Egy erdei fülesbagoly naplójából – Kokas Nikoletta, Molnár Rebeka, Ősz Réka, 5.o. 

A Battyán-ér bemutatása – Cseszneg Fanni, Hajnal Brigitta, Tóth Martin, 6.o. 

Szent-Györgyi Albert, magyar Nobel-díjas bemutatása – Cseszneg Dorina, Szimler Patrícia, Varga Tamás 8.o. 

Ezt követően a Győri Mobilis munkatársai utazó kísérleti bemutatót tartottak. A látványos fizikai és kémiai kísérletek igencsak felkeltették a résztvevők érdeklődését.

 

Csonka Péter, az MME megyei elnöke a madarakról tartott vetítéssel egybekötött előadást, melyhez saját természetfotóit használta.

A TSZC Bláthy Ottó Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája tanárának vezetésével egy interaktív robotika bemutató következett.  A tanulók nemcsak megismerhették a rendkívül kreatív módon összeállított robotokat, hanem többet közülük ki is próbálhattak.

 

A bemutatók közötti szünetben megtekinthetők, illetve kipróbálhatók voltak a projekt során elkészített eszközök: elektromos csengők, remegésmérők, szélkerekek, komposztláda, merített papír. Ezen kívül a projekt keretében megvásárolt digitális mikroszkópot és fényképezőgépet is kipróbálhatták. A kiállításnak része volt a tanulói természetfotókból összeállított anyag is.

 

A program zárásaként a résztvevők együtt fogyasztották el a „tehetség tortáját”.