A mai napon részben a természeti látnivalók megtekintését folytattuk, részben egy mozgásos napot iktattunk be a holnapi kulturális programok elé. Rendkívül kedvezően indult a nap. A tűző napsütés helyett végre felhős időben indultunk reggeli után a drezinatúrára. Rövid idő alatt átértünk Oberpullendorfba, az indulóállomásra. A túra előtt oktatást kaptunk a betartandó közlekedési szabályokról, különös tekintettel a kereszteződéseken való áthaladásról és a sorompók kezeléséről, amelyet magunknak kellett elvégezni.

A túra alkalmával Burgenland szívében, egy 23 km-es útvonalon, kerékpármeghajtású hajtányokon, ún. drezinán robogva fedeztük fel a közép-burgenlandi Sonnenland régió szépségeit. Egy régi vágányszakaszon jutottunk el egészen Neckenmarktig. Az útvonal szőlőskerteken, árnyékos erdőkön, romantikus falvakon át vezetett. Több hídon és felüljárón is áthaladtunk.

Az útvonal mentén számos megálló várt bennünket. Ezek különböző programokat és szolgáltatásokat kínáltak.

Mi a legtöbb időt a lackenbachi Kastélymúzeum kiállításán töltöttünk, mely „A természet nyomában” elnevezést viseli. Igazán látványos interaktív kiállítást néztünk meg. Ugyanezen az állomáson egy volt Eszterházy birtokot is megtekintettünk.

 

Mindenki jól bírta a túrát, így maradt még erőnk a nagycenki múzeumvasút (benne egy madármentési akcióra), valamint a kastély megtekintésére is. Végül pedig látogatást tettünk a Széchenyi-mauzóleumban.

A napot feladatozással és dupla vacsorával zártuk.