Sokszor gondoljuk azt, hogy minél távolabb utazunk, annál nagyszerűbb élményekben lesz részünk. És ez igaz is lehet, de az sem árt, ha a környékünkön is kutakodunk. Találhatunk meglepő szépségeket. Így volt ez a mai kirándulásunkon is, ahová a harmadik, negyedik osztályosokat vittük.

  

Utunk első állomása a csákberényi vadászati és erdészeti múzeum volt, valamint a hozzá kapcsolódó panoráma tanösvény. A közel 5 km-es túrán természetes környezetében vizsgálhattuk meg azokat a növényeket, amelyekről a tanév folyamán tanultunk. Az állatvilágot kicsit később, a múzeum diorámáján tekinthettük meg. A túra alatt, melyet gyerekeink igen jól bírtak, csodálatos panorámán figyelhettük meg a Vértes hegység legszebb vidékeit és a távoli településeket. A különleges növényvilág lenyűgözte a tanulókat, de megértették, hogy a ritka vadszegfűt és árvalányhajat legjobb a saját élőhelyükön hagyni.

  

Amint a csodálatos múzeumba visszaérkeztünk, és az esőt is megúsztuk jól esett a pihenés és a finom falatok.

  

 

Következő úti célunk a felújítás alatt lévő látványos Csókakői vár, amely a régmúltban fontos eleme volt egy végvárrendszernek. Habár nem egyszerű a várfokra feljutni, minden gyermek vállalkozott a megpróbáltatásra. Megérte, hisz egy tekintettel foghattuk be a Vértes és a Bakony hegység vonulatait.

  

Nem maradt jutalom nélkül az egész napos kitartó, fegyelmezett és vidám munka: a vár alatti területen játékokkal, majd Móron fagyival zártuk a napot.

 

Buda-Rácz Éva néni, Obertol Éva néni, Kökény Kitti néni, és Emese néni a megérkezéskor boldogan adták át a gyerekeket szüleiknek.

 Csodás nap volt, méltó befejezése egy munkás tanévnek!

                                               Székely Emese alsós mk. vez.