Iskolánktól búcsúzó nyolcadikosainkkal két napos kirándulásra mentünk, Sopron környékére. Az időjárás is kegyeibe fogadott, csodálatos nyári napokat töltöttünk együtt. Reggeli indulás után az első megállónk Nagycenken volt, ahol megtekintettük a Széchenyi-kastélyt. Sopronba érve belebotlottunk egy veteránautó-kiállításba. A tervezett programunkat rugalmasan kezelve megálltunk, s megtekintettük a gyönyörűbbnél gyönyörűbb autókat, motorokat.

 

A városban először a Lővérekbe mentünk fel, ahol a bátrabbak megmászták a Károly-kilátót, majd megpihentünk a játszótéren.

 

A szállásunk Brennbergbánya felé eső Ciklámen faházakban volt az erdő közepén.

A szállás elfoglalása után Sopron nevezetességeit tekintettük meg városnéző kisvonatról, majd a Tűztoronyból csodálhattuk meg a várost, ahol épp Tündérfesztivál zajlott.  A belvárosi séta közben érintettük az Orsolya teret, ahol a Kőszívű ember fiai c. ikonikus film egyes jeleneteit forgatták.

 

 

A napot az Európában egyedülálló brennbergbányai Bányász-pincében zártuk, ami a helyi katolikus templom oldalában található. Itt közösen elfogyasztottunk egy hűsítő, alkoholmentes italt.

 

Második nap a közös reggeli után a nyári bobpálya felé vettük utunkat, ahol mindenki kedvére kiszáguldozhatta magát. A délutánt a sárvári strandon töltöttük. Kissé leégve, fáradtan indultunk hazafelé.

 

Molnár Gábor, osztályfőnök