Hogy miről is szóltak áprilisban a rajz, technika és erkölcstan órák, azt nem nehéz kitalálni: szorgos kezek vágtak, gyúrtak, sodortak, kevertek, festettek, rajzoltak, ragasztottak. Alsós kisdiákjainkat nem kellett biztatni, lelkesen dolgoztak, hogy édesanyjukat meg tudják lepni a közeledő ünnepen. Verset is tanultak, és az ünnepet megelőző pénteken sustorogva beszélték meg társaikkal, hogy hová is rejtik otthon az ajándékokat, amíg a nagy nap elérkezik. Olyan gyerek is volt, nem is egy, aki határozottan kijelentette, hogy anya köszöntése azonnal meg fog történni, amint az iskolából hazaér. Ugyan kinek van türelme vasárnapig várni?

Az elsősök csodaszép orgonás képpel és csinos cserepes virággal lepték meg édesanyjukat.

  

A másodikosok számos gyönyörű kerámia szívet készítettek, melyeket díszként, vagy nyakláncként használhattak az anyukák, mamák.

 

A harmadikosok puha filclapból kedves szívet fontak és szeretetet fújó képeket készítettek hálájuk jeléül.

 

A negyedikesek arcképe kerámia rózsa képtartóból mosolyog édesanyjukra, de még a tankonyhát is birtokba vették, hogy ők maguk főzzenek finom házi csokit.

 

 

Reméljük, hogy e jó szokást tanulóink felnőtt korukig megőrzik, és minden május első vasárnapján köszöntik édesanyjukat.

Alsós munkaközösség