„Fából készül!” – címmel nyílt kiállítás a Bakonysárkányi Faluházban. Közel ötven olyan tárgy került a vitrinekbe, melyek iskolánk alkotópadlásán készültek, és pedagógusaink munkáját dicsérik.

Benis István tanár úr a 14 éve működő alkotópadláson fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy a famegmunkálás révén közvetítsen értékeket, és ismereteket, fejlessze a gyermekek kézügyességét, ápolja a hagyományokat és élményszerűvé tegye a technika órákat, szakköröket. A kiállításon olyan mintadarabokat láthattak az érdeklődők, melyekből jó néhányat elkészített minden egyes tanulónk az utóbbi években. Immár 300 diákunk otthonában is fellehetők az iskolában készült fajátékok, faragott tárgyak, modellek. Öröm volt látni, ahogy a gyerekek a kiállításon mutatták szüleiknek, hogy éppen mely darabokon dolgoznak.

Székely Márton tanár úr már több mint 30 éve, fából készült ördöglakatokkal segíti a tanulók logikus gondolkodását, térlátását, a finommotorikát, és a kitartást. Projektnapokon ugyanúgy előkerülnek az „ördögi játékok”, mint rendhagyó matematika órákon. Marci bácsi érdeme, hogy kis településünkről indult, 7 alkalommal nálunk zajlott, és a mai napig megrendezésre kerül (immár Budapesten) az Országos Ördöglakat Találkozó.

Legyünk nagyon büszkék pedagógusainkra! Nem kis dolog, hogy ilyen lehetőségekkel segítik iskolánk tanulóit, kicsiny településeink gyermekeit.

A ma megnyílt kiállítást az önkormányzat és a könyvtár szervezte, a programot a Nemzeti Művelődési Intézet támogatta. Mindig nagyszerű érzés, ha pedagógusaink, intézményünk munkáját partnereink is nagyra értékelik. Jó volt látni, hogy a település vezetősége, a szervezők büszkén osztják meg eredményeinket. Köszönjük!