Ősszel sok izgalmas, új tudomány vár az első osztályba lépő kisdiákokra. A számolás, írás és olvasás mellett iskolánkban kezdettől fogva fontos szerepet kap a német nyelv is. Heti öt órában tanulják a gyerekek, így minden nap van alkalom arra, hogy játékok, mondókák, dalok segítségével ismerkedjenek a németül beszélő gyerekek világával.

Októberre már beérik az addigi munka gyümölcse. Ilyenkor jön el az ideje, hogy az első osztályosok visszalátogassanak szeretett óvodájukba és büszkén mutassák meg óvó nénijüknek és egykori társaiknak, mi mindent tudnak már.

A nagycsoportosok idén is örömmel és várakozó kíváncsisággal fogadták iskolás kis barátaikat. Szívesen vettek részt a német dalokkal kísért játékokban. Az elsősök számára pedig kellemes élmény volt, hogy az ügyes iskolás szerep mellett egy kis időre újra óvodásnak érezhették magukat.

 

Az elsősök óvodában tett látogatása olyan hagyomány, melynek ápolását óvodánk és iskolánk pedagógusai egyaránt fontosnak tartják. Jó alkalom arra, hogy felkeltse a leendő elsősök érdeklődését az iskola és a német nyelv iránt, eloszlassa esetleges félelmeiket, kedvet és kíváncsiságot ébresszen bennük. Segít előkészíteni az iskolába lépést, ezzel megkönnyíti a kicsik számára az óvoda és az iskola közötti átmenetet.

 

Szabó Magdolna

német nemzetiségi tanító