A Magyar Népmese Napja alkalmából több programra hívtuk tanulóinkat. Meseíró és mese illusztrációs pályázatot is hirdettünk, melyre összesen 51 pályamű érkezett. Mindkét kategóriában sok kiváló alkotás, értékes mese és csodás illusztráció született.

Rangsort nem állítottunk, mert célunk nem a versenyzés, hanem a népmesék, a meseolvasás, mesehallgatás népszerűsítése és a mesékben élő bölcsesség tovább hagyományozása volt.

Szerettük volna feleleveníteni a mesemondás ősi művészetét, azt akartuk, hogy a diákok hallgassák meg egymás legkedvesebb meséit, emlékezzenek meg mesemondóinkról, mesegyűjtőinkről, és a mesékbe szőtt bölcsesség máig érvényes üzeneteiről, arról a mindennapjainkban is használható tudásról, ami minden népmese sajátja.

Azt szerettük volna, hogy ezen a napon minden gyerek legalább egy népmesét tarisznyájába (iskolatáskájába) tehessen, okulásul, vigasztalásul vagy egyszerűen csak örömforrásként, hiszen egy megfelelő pillanatban megkapott mese olykor egész életünkre kihathat. Ennek érdekében a felsős osztályok képviselői egy-egy alsós évfolyamnak mondtak mesét, melyet prezentációval, rajzokkal is színesítettek. A kicsik nagy örömmel fogadták és figyelmesen végig hallgatták a meséket, apró ajándékkal és hamuban sült pogácsával is készültek.

A pályázati felhívásra készített meseillusztárcióért és a meseírásért minden pályázó ajándékban részesült. Jutalomkönyvet, illetve interaktív mesés könyveket kaptak.

A tanulói írásokat, meséket pedig összefűztük és „Sárkánysulisok mesekönyve” címmel minden alkotónak nyomtatott formában át is adtuk.

Az illusztrációkat, rajzokat pedig kiállítottuk a bejárat mellett. Ez utóbbiak október 26-án, a mesemondó versenyen is megtekinthetők lesznek.

Külön dicséretet és tapsot kaptak az elsős és negyedikes pályázók, mert osztályukból a legtöbben készítettek rajzot, illetve írtak mesét.

Felkészítő tanárok: Székely Emese, Iván Árpád Krisztiánné, Vecseiné Trosztmér Tímea, Szroghné Patvaros Zsuzsanna, Malcsik Józsefné, Szőke Ágnes, Balog Mária, Buda-Rácz Éva. Sárkánysulisok mesekönyvét szerkesztette: Cseszneg Anikó.

Köszönjük a szülők bíztatását, támogatását is!