Negyvenkettedik alkalommal szervezték meg megyénkben az Ifjú fizikus versenyt. Hagyományosan már ősszel kapnak feladatokat a diákok, melyet levelező formában kell visszaküldeni, és a versenybizottság javítja ki. Ezek a levelező fordulók egészen a tanév végéig tartottak. A 7. osztályosok mezőnyében összesen 100 tanuló versenyzett, melyből a 26 legjobb eredményt elért tanulót hívták meg a megyei döntőre. Az utolsó megmérettetést a tatai Eötvös József Gimnáziumban tartották. A végső sorrend kialakításánál pusztán az ott nyújtott teljesítményt vették figyelembe.

A megyei döntő két részből állt, egy elméleti és egy gyakorlati feladatsorból. Az elméleti feladatokkal a fizika órán tanult törvényszerűségek elsajátításának szintjét és a tanulók fizikatörténeti ismereteit mérték. A gyakorlaton az Öveges laborban kellett mérési feladatokat végezni, majd a mért adatokból számolni.

Iskolánkból Gulyás Eszter Szimonetta 7. osztályos tanuló jutott a döntőbe, ahol kimagasló eredményt ért el, első helyezett lett.

DSC_0057

P5304985 P5304986

Gratulálunk Eszti nagyszerű teljesítményéhez!

Benisné Manner Melinda, fizika szakos tanár