Elsős és negyedikes tanulóinkkal Székesfehérvárra kirándultunk. Az osztályok két-két tanítóval keltek útra: a kisebbekkel Székely Emese és Kökény Kitti tartott, míg az idősebbeket Szroghné Patvaros Zsuzsanna és Szabó Magdolna kísérte.

Egyik állomásunk a Koronás Park volt. Ebben a történelmi játszóparkban kicsik és nagyok egyaránt kipróbálhatták a legősibb és a legújabb játékokat.

Legfiatalabb tanulóink a népi mesterségek jegyében egy kézműves foglalkozáson vettek részt, ahol nemezlabdát készítettek.

 

20160531_094917

A nagyobbak közép- és újkori játékokkal, eszközökkel ismerkedtek meg. Ezt követően hét állomáson bizonyították ügyességüket, eszességüket: gyerekjátékokat szerencsejátékokat, labdajátékokat dobó- és célzó játékokat, ügyességi játékokat, különböző sportjátékokat, illetve logikai játékokat próbáltak ki.

IMG_6872

Diákjaink nem távoztak üres kézzel: papírkoronát és lufit kaptak a parkban eltöltött pillanatok emlékére. Ezután tettünk egy kis megállót, amikor is a gyerekek fagylaltot nyalogatva és kicsit megpihenve készültek fel az új izgalmakra.

 

IMG_6887

A fagyizást követően, az életkori sajátosságokat figyelembe véve szétváltak az osztályok, és két csoportként, más-más programmal folytattuk utunkat.

A negyedikes tanulók a mozi felé vették az irányt: Kipling ismert gyermekregényét, A dzsungel könyvét nézték meg 3 dimenzióban. Az elsősökkel pedig ellátogattunk a Hetedhét Játékmúzeumba. Itt a gyerekek jobban megismerkedtek a régi utazási szokásokkal, majd egy szobát betöltő vasúthálózatot építettek fa sínekből, rengeteg fa vonattal, építőkockával.

20160531_135335 20160531_140257

Mint a gyerekek, mint a felnőttek nagyon jól érezték magukat ezen a napon. Rengeteg élménnyel és emlékezetes pillanattal gazdagodva, boldogan tértünk haza a kirándulásról.

 

01

 

Kökény Kitti tanítónő